Hoşgeldiniz  

Fırından çıkan ilk ekmek Gülsüm bebeğin

Semih Köken | 06 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Fırından çıkan ilk ekmek Gülsüm bebeğin

ANTALYA’da kemik iliği nakli olan 3.5 yaşındaki Gülsüm sağlığına kavuştu. Yaklaşık 1.5 yıl doktor gözetiminde kalacak minik  Gülsüm’ün sağlığı için babası, her gün sabahın ilk saatlerinde kimsenin dokunmadığı ilk ekmeği alabilmek için fırının yolunu tutuyor.

Düzce’de Recep ve Nagihan Dilmen’in ikinci çocukları  Gülsüm, doğuştan cilt hastalığı ile dünyaya geldi. Kemik iliği nakli gereken  Gülsüm için ailenin bütün fertleri donör olmak için başvurdu ancak, uygun iliğe rastlanmadı. 3.5 yıl sonra Dilmen ailesine sevindirici haber Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nden geldi. ABD’den uygun bir donör bulunduğunu öğrenen aile büyük mutluluk yaşadı. Ancak, ailenin mutluluğu, ABD’li donörün verici olmaktan vazgeçmesiyle kısa sürdü. Bir süre sonra 10’da 9 oranında Türkiye’den donör bulundu. Ankara’da  Gülsüm’ün doktoru aileyi nakil için, daha önce bu oranda defalarca nakil yapılan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yönlendirdi.

1.5 YIL ANTALYA’DA KALMASI GEREKİYOR

Gülsüm bebek, 28 Mart’ta yapılan ilik nakli operasyonuyla hayata tekrar tutundu. Nakil sonrası yaklaşık 1.5 yıl Antalya’da doktor gözetiminde kalması gereken  Gülsüm’ün ailesini bu kez ekonomik kaygılar sardı. Düzce’de asgari ücretle kamyon şoförlüğü yapan Recep Dilmen, Antalya’da kızını bırakamayınca işsiz kaldı. Recep Dilmen’in destek çağrısına Düzce Valiliği sessiz kalmadı ve ailenin Antalya’da kiraladığı 1+1 evin kirasını ödemeye başladı.

HER SABAH İLK EKMEK İÇİN YOLA DÜŞÜYOR

Hastaneden taburcu olan Gülsüm’ün sağlıklı ve taze gıda ürünleri tüketmesinin yanı sıra, yaşadığı evin hijyenik olması büyük önem taşıyor. Doktorun tavsiyesiyle baba Recep Dilmen, kızı için fırından çıkan ilk ekmeği almaya çalışıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla fırının yolunu tutan Dilmen, Gülsüm’ün durumundan haberdar olan fırıncıdan kimsenin dokunmadığı ekmeği satın alıyor.

HASTANEDE KALSIN İSTEĞİ

3.5 yıldır kızının tedavisi için eşiyle birlikte büyük çaba harcadığını belirten Recep Dilmen,  Gülsüm’ün hastalığını yenmek üzere olduğunu aktardı. Bu son süreçte olası sıkıntı yaşamaması için kızının hastanede kalmasını isteyen Dilmen, kendisinin gerekirse sokakta kalabileceğini söyledi. Dilmen, “Sona yaklaştığımız bugünlerde evlat acısı yaşamak istemiyorum. Çocuğumun enfeksiyon kapmaması gerekiyor. Evde özen gösteriyoruz ama hastane koşulları gibi olmuyor” dedi.

İYİ BESLENMESİ GEREKİYOR

İş arayışı olduğunu dile getiren Dilmen, kirasını ödeyen devlet yetkililerini teşekkür etti. Dilmen, “Çalışarak kirayı ben ödemek istiyorum. Doktorlar evi temizlediğimiz paspasın bile her gün değişmesi gerektiğini anlattı. Ama bizim her gün paspas alacak durumumuz yok. Aldığımız paspasları çamaşır suyu yıkayarak kullanmak durumunda kalıyoruz. Ayrıca kızımın çok sağlıklı beslenmesi gerekiyor. Maddi durumum belli, bu konuda da duyarlı vatandaşlarımızdan destek bekliyorum” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle