Hoşgeldiniz  

Dünyanın en iyi 3’üncü kaya tırmanış bölgesi Geyikbayırı

Semih Köken | 06 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Spor, Yaşam A- A+

Dünyanın en iyi 3’üncü kaya tırmanış bölgesi Geyikbayırı

KAYA tırmanışı için dünyanın en iyi 5 bölgesinden biri olarak kabul edilen Antalya Geyikbayırı’nı yılda ortalama 6 bin yerli ve yabancı dağcı ziyaret ediyor.
KAYA TIRMANISI ICIN DUNYANIN EN IYI 5 BOLGESINDEN BIRI OLARAK KABUL EDILEN ANTALYA GEYIKBAYIRI'NI YILDA ORTALAMA 6 BIN YERLI VE YABANCI DAGCI ZIYARET EDIYOR.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)
Antalya Geyikbayırı’nda dik kayalarda açılmış 1000 rotaya sahip olan, doğal güzelliği, iklimi, kaya yapısı, havalimanına yakınlığı, ulaşım kolaylığı, kamping olanağı, kayalarda kullanılan malzemelerin yüksek standartlarda oluşu, bölgeyi yabancı ve yerli sporcular için cazibe merkezi haline getirirken, 17 yıl önce ilk konuklarını ağırlayan bölgede bazı rotalara ise sadece dünyanın sayılı sporcuları çıkabiliyor.

Dünyanın en iyi 5 bölgesi, ABD Yosamite, İspanya Margalef, Chulilla, Türkiye Antalya Geyikbayırı, Tayland Koh Yao Noi, Lao Liang ve Yunanistan Kalymnos bölgeleri olarak kabul edilirken, Türkiye kaya tırmanışı sporu için en cazip üçüncü ülke konumunda.

İLK ROTALAR 2000 YILINDA AÇILDI

Kaya tırmanışı eğitmeni olan Murat Görken, bölgedeki ilk rotaların 2000 yılında açıldığını belirterek, bugün rota sayısının 1000’i aştığını söyledi. Doğa güzelliği, milyon yıllık kayalarıyla en çok tercih edilen bölgelerden biri olan Geyikbayırı’nda sezonun ekim ayında başlayıp mayıs ayı sonunda sona erdiğini belirten Görken, “Kaya tırmanışı için bölgede konaklayanların sayısı yılda 5-6 bin arasında değişiyor. Ama şehir merkezinde kalıp günübirlik kaya tırmanışı için bölgeye gelenlerle birlikte bu sayı daha da artıyor” dedi.

ÜLKESİNDE HERŞEYİ BIRAKIP ANTALYA’YA YERLEŞTİ

Hollandalı finans uzmanı 43 yaşındaki Jeroen Kuiper de kaya tırmanışı sporuna gönül verenlerden. 23 yıldır kaya tırmanışı yapan Hollandalı sporcu, Geyikbayırı’nda ilk tırmanışını 2004 yılında yaptığını, ondan sonra her yıl Antalya’ya geldiğini belirtirken, son 3 yıldır ise kente yerleştiğini söyledi. Kaya tırmanışının artık bir yaşam şekli olduğunu belirten Kuiper, “2014’te her şeyi bıraktım. Evimi, işimi ve Antalya’ya yerleştim. Antalya’yı çok seviyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle