Hoşgeldiniz  

Dokuma’nın tapusu, gerçek sahiplerinde

Semih Köken | 17 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Dokuma’nın tapusu, gerçek sahiplerinde

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 488 dönümlük alan üzerindeki üst kullanım hakkı şerhi kaldırılarak artık Antalyalılara ait olan Dokuma’nın temsili tapusunu, Dokuma fabrikası çalışanlarına verdi.

 

Dokuma Fabrikası alanında 12 yıldır yaşanan hukuki sürecin Antalyalıları mutlu edecek şekilde sonuçlanmasının ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası çalışanları ile bir araya gelerek, tarihi bir olaya da imza attı. Dokuma Fabrikası emekçilerini belediye meclis salonunda ağırlayan Başkan Hakan Tütüncü, 488 dönümlük alan üzerindeki üst kullanım hakkı şerhi kaldırılarak, artık Antalyalılara ait olan Dokuma’nın temsili tapusunu, Dokuma Fabrikası çalışanlarına hediye etti. Eski Dokuma Fabrikası görüntülerinin ve çalışanların fotoğraflarının da yer aldığı slayt gösterisi Dokuma emekçilerini duygulandırdı.

 

‘HATIRALARI 3 PULA SATMADIK’

 

Antalya tarihinde önemli yeri olan Dokuma fabrikasının hatıralarına dokunulmazlık kazandırdıklarını belirten Hakan Tütüncü, Dokuma’nın hatıralarına her zaman sahip çıkacaklarını ve bu hatıraların her daim yaşatılacağı sözünü verdi. Halka sorulmadan peşkeş çekilmek istenen Dokuma fabrikasını Antalyalılara geri kazandırma sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Başkan Tütüncü, kimsenin Dokuma Fabrikası çalışanlarının hatıralarına dokunmasını istemediğini söyledi. Sonraki nesillerin Dokuma hatıralarına dokunmak istediğinde bunu yaşayabileceğini belirten Tütüncü, “Benim 6 yaşındaki kızım Dokuma’ya gelince, ‘Benim babamın dedesi buradan emekli olmuş’ diyerek hatıraları yaşatacak. Biz, sizin hatıralarınızı 3 pula satanlardan olmadık. Tapusunu aldığımız yer, bu arazinin her santimetrekaresi, Dokuma’ya emek verenlerin, yaşayanlar ve yaşatmak için mücadele verenlerindir” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle