Hoşgeldiniz  

Çevrecilerden Kleopatra Koyu için eylem 

SEMİH KÖKEN | 21 Şubat 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Çevrecilerden Kleopatra Koyu için eylem 
Çevrecilerden Kleopatra Koyu için eylem
Haber ve Foto: Yunus İçen

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova Mahallesi Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Kleopatra Koyu’nun özel bir şirkete 29 yıllığına tahsis edilmesine tepki gösteren çevreciler eylem yaptı.2015 yılında tahsis edilmek üzere ihaleye çıkan fakat ihaleyi kazanan firmanın geri çekilmesinin ardından özel bir firmaya günübirlik kullanım için tahsisi yapılan Kleopatra Koyu’nda çevreciler eylem yaptı.

Kleopatra Koyu’ndaki eyleme Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, belediye başkan adayları Necati Topaloğlu, Yusuf Üras, partilerin gençlik kolları, kadın kolları ve çevreci vatandaşlar katıldı.
Eyleme katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ile pankartlar taşıyarak, koyun tekrardan halkın kullanımına açılmasını istedi.
Tekirova (Kleopatra Koyu) tahsisi ve yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davanın bilirkişi keşfi için çevreye duyarlı vatandaşlar çeşitli pankartlarla protesto ettiler.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün de kurmayları ile hazır bulunduğu keşifte “Bu güzel koyuda ranta kurban vermeyelim”, Koyunuz Haraç Mezat Satılıyor Haberiniz Var mı? Bunlar Son Koylarımız” gibi pankartlara protesto ettiler.
Vatandaşlar; Orman ve su işleri bakanlığınca Tekirova Tabiat parkı olarak tabela koymuşsanız bu koya sahip çıkacaksınız. Burası kamp ve piknik alanı, tuvaletlerle güzelleştirip Kemer halkının nefes aldığı bir alan yapılabilir. Kındıl çeşme gibi yapılaşmaya hayır. Dediler
Eylem için toplanan grup, ‘Koylar halkındır halkın kalacak’ sloganı atarken, ‘Bunlar son koylarımız’, ”Tekirova bizimdir’, ‘Yapılaşma istemiyoruz’, ‘Koylar halkındır’ yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Eylemin ardından kalabalık grup sorunsuz bir şekilde dağıldı.
Koyda bilir kişi heyeti de incelemelerde bulundu.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle