Hoşgeldiniz  

AYIŞIĞI  PARKINDA NELER OLUYOR

SEMİH KÖKEN | 06 Şubat 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Turizm, Yaşam A- A+

AYIŞIĞI  PARKINDA NELER OLUYOR

Kemerin en önemli  cazibe merkezi olan Ayışığı parkı her geçen gün daha da çok içinden çıkılmaz hale geliyor. Geçtiğimiz senelerde bakımlı düzgün işletmelerin yer aldığı Milli Park bölgesinde iki üç senede aşırı fazla yapılaşma ve çarpık yerleşim gözden kaçmazken her santimetre karesini ticarette dönüştürmeye çalışan aç gözlü işletmeciler yüzünden Ayışığı parkı eski güzel sakin günlerini arıyor.

 

YİNE BİZ ELEŞTİRMİŞTİK….

Geçtiğimiz sezon kısada olsa burayı eleştimiş ve bu yapılaşmanın bu ticari zihniyetin doğa nın önüne geçtiğinin  altını çizmiştik. Gelinen bu nokta da Milli park sınırı alanına  giren bu bölgede bu kadar yapılaşmaya neden izin veriliyor.

Kanun ve yönetmeliklerle Milli Parkın nasıl işletileçeği içersinde nelerin olacağı belirtilmişken her yere cafe  restaurant oyun parkı gibi ekstra ticari faaliyetlerin yapılmasına acaba Milli parklar neden bir şey demiyor. Geçtiğimiz yıl el değiştiren  Ayışığı Partinin içinde  her geçen gün bir şeyler yapılırken acaba kimden izin alınıyor veya neden kimse izin almadan yapılaşmaya devam ediyor..

 

BUNLAR YETMEZMİŞ GİBİ

Kemerin tek turizm belgeli işletmesi olan Ayışığı Parkı  seneler öncesi yine böyle bir girişimde bulunmuş o dönemin Milli parklar ve orman şefliği bu yağma hareketinin önüne geçmiş başta büyük disko olmak üzere bir çok işletmenin ruhsatını iptal ederek Ayışığı Parkını normale döndürmüşlerdi.Şimdi ise  O eski büyük disko yeniden faaliyete geçirilmeye çalışılırken biz yaparız zihniyeti ile  yan tarafta buluna idyros antik kentinin kalıntılarının olduğu tel örgüyle çevrilmiş  SİT ALANI NA hurda demir yığınlarının konması burayı babalarını çiftliği gibi kullanmaları her duyarlı vatandaş gibi bizimde gözümüzden kaçmadı..

 

KEMER SAHİPSİZ DEĞİL

 

Ayışığı işletme sahibi çok para kazanacak diyerek SİT ALANINA bunu nasıl yaparsınız sizi kim koruyor. Burası dağ başımı , Milli parklar acaba neden karışmıyor…

Kemer Sahipsiz değil beyler

BURADAN TÜM YETKİLİLERİ BAŞTA MİLLİ PARKLAR OLMAK ÜZERE  TÜM ADI GEÇEN KURULUŞLARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ..

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle