Hoşgeldiniz  

Anne babaları uyaran kitap yazdı

Semih Köken | 02 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Anne babaları uyaran kitap yazdı

ANTALYA’da emekli rehber öğretmen Nazan Uzungül Köse, görev yaptığı okullarda destek olduğu sorunlu öğrencilerin yaşamlarını, görev yaptığı il, ilçe ve köylerdeki anılarını romanlaştırarak kaleme aldı, anne ve babaları uyaran bir kitap yayımladı.

ANTALYA'DA EMEKLI REHBER OGRETMEN NAZAN UZUNGUL KOSE, GOREV YAPTIGI OKULLARDA DESTEK OLDUGU SORUNLU OGRENCILERIN YASAMLARINI, GOREV YAPTIGI IL, ILCE VE KOYLERDEKI ANILARINI ROMANLASTIRARAK KALEME ALDI, ANNE VE BABALARI UYARAN BIR KITAP YAYIMLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Nazan Uzungül Köse, ‘Sıradışı Tatil’ adını verdiği ‘çocuk romanı’ tarzındaki kitabını Aydın Kanza Sanat Galerisi’nde tanıttı. Köse, ilk kitabını kendisi gibi emekli rehber öğretmen eşi Hüseyin Köse’ye imzaladı. Nazan Uzungül Köse, “Kitabımda, rehber öğretmenlik yaptığım yıllarda öğrencilerimin anne ve babalarının bana yönelttikleri sorulara yanıt veriyorum bir bakıma. ‘Çocuklara Nasıl Davranılırsa Beceri Kazanırlar?’, ‘Çocuklara İnsan, Doğa, Hayvan Sevgisi Nasıl Kazandırılır?’, ‘Çocukların Sanatla Uğraşabilmeleri İçin Neler Yapılması Gerekir?’, ‘Doğru Anne-Baba Tutumları’, ‘Kardeş Kıskançlığı’ gibi konuları da içinde barındıran bir kitap ortaya çıkardım” dedi.

 

Köse, kitabında, günümüz çocuklarının bilgisayar karşısında geçirecekleri zamanı azaltarak doğaya, yaşama, sanata daha çok ilgi göstermeleri gerektiğine de vurgu yaptığını belirterek, “Bir enstrüman çalabilen, ya da sanatın herhangi bir dalıyla tanışan bir çocuğun yetişkin olduğunda daha mutlu olabileceğini düşündüren ‘Sıradışı Tatil’i anne-babalar ve öğretmenlerin mutlaka okumalarını öneriyorum” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle