Hoşgeldiniz  

Anadolu Ateşi yurt dışına açılacak

Semih Köken | 14 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Anadolu Ateşi yurt dışına açılacak

ANADOLU Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde açtığı dans okullarını yurt dışına taşımayı hedefliyor. Dansın beşiği olarak gördüğü Rusya’da okul açmayı çok istediğini söyleyen Erdoğan, çalışmalarına hız verdi.

Açılışı kısa süre önce yapılan Mall of Antalya içinde planlanan Anadolu Ateşi Dans Okulu’nun hazırlıkları tamamlanmak üzere. Antalya dışında Ankara, Gaziantep, İstanbul ve Bursa’da okulları bulunduğunu kaydeden Mustafa Erdoğan, “Yaz döneminde Latin Amerika’da birkaç yerde gösterimiz olacak. Ürdün ve Mısır ile ilgili projelerimiz var. 20 Haziran- 28 Ağustos’ta Rusya’da uzun bir turnemiz olacak. Rusya bizim için çok önemli. Burada bir dans topluluğunun başarılı olması övünç verici bir şey. Başkası yapsa yine aynı şeyi söylerdim. Çünkü Ruslar dans konusunda çok iyi. Orada dans kültürü çok yaygın. Çocukluktan itibaren dans eğitimi alıyorlar” dedi.

Erdoğan, yurt içindeki Anadolu Ateşi Dans Okulları ve Kıvılcım sınıflarında 1800 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Yurt içindeki okullarımızın sayısını 2018 yılına kadar 17’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Şili’de turne yaptık, ‘Burada okul açın’ teklifi geldi. Kanada’dan, Hollanda’dan teklifler var. Rusya ve Çin’den de teklifler söz konusu. Bu okulları dünyaya yaymak hayalim. Yani bir gün gelecek, sadece Çinli çocukların dans ettiğ, sadece Amerikalıların yer aldığı bir Anadolu Ateşi izleyebileceğiz. Bu olağanüstü bir şey olur” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle