Hoşgeldiniz  

527 esnafın imzası Kemer Belediyesi’nde

SEMİH KÖKEN | 30 Kasım 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

527 esnafın imzası Kemer Belediyesi’nde
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun seçim döneminde verdiği sözü hatırlatan esnaf, pazarın kapatılması ve çarşı günleri başlatılması için bu kez imza kampanyası başlattı.

527 esnafın imzası  Kemer Belediyesi’nde

Kemer’de Salı günleri kurulan giyim pazarında Kemerli pazarcının olmaması ve ilçe esnafının haksız rekabet karşısında sıkıntı yaşadığı iddiasıyla bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda esnaf yürüyüş yaparak Kemer Belediyesi önünde eylem yapmıştı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun seçim döneminde verdiği sözü hatırlatan esnaf, pazarın kapatılması ve çarşı günleri başlatılması için bu kez imza kampanyası başlattı.

TÜM İLÇE ESNAFI İÇİN

Giyim pazarlarının kapatılıp, çarşı günleri kurulması için talepte bulunan ilçe esnafı 3 günlük kısa sürede 527 imzalı dilekçeyi topladı. Kemer’de esnafın sesi olan ve eylemlere öncülük eden Kemer Esnafları ve Turizmciler Derneği (KESDER)Başkanı Abdullah Çilengir, ilçedeki her sektörden esnafa sahip çıktıklarını kaydetti.

KESDER’DEN AÇIKLAMA

Çilengir, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Çarşı günleri çarşılarımızın cazibe merkezi için önemli olacaktır.Misafirlerimizin çarşılarımızı ziyaret etmesi taşıma kooperatiflerimizce (dolmuş, taksi) sağlayacak.Esnafımızın seri sonu ürünlerini portik alanlanlarda satış yapmasını sağlanacak. Böylelikle portik alanlardan belediyemize ciddi gelir sağlanacak. Giyim pazarlarına çıkan Kemerli esnafımız çarşı merkezlerinde belediyemizce belirlenecek alanlarda satış yapacak. Ülkemizin 7 yöresine ait yiyecek, içecek ürünlerinin belirlenen noktalarda sunumlarının yapılması bu vesile ile kültürümüzün tanıtımı yapılmış olacak.Her bir beldede o beldeye ait oteller tarafından çarşı merkezlerinde animasyon gösterilerinin yapılması sağlanacak.Her cadde de sokak sanatçıları bulunacak. Bu proje ile misafirlerimiz çarşılarımızı ziyaret edecek. Böylece panayır havasında Kemer’de yaşayan turizmin tüm birimlerinin faydalanacağı bir sistem olacak.

GİYİM PAZARININ KAPATILMASI

Giyim pazarlarının kapatılarak Çarşı günleri kurulması yönünde topladığımız 527 adet imzalı dilekçeleri 22 Kasım 2019 Cuma günü Kemer Belediyesi’ne teslim ettik.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle