Hoşgeldiniz  

Zafer Köken’e önemli görev

SEMİH KÖKEN | 06 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu’nda, en az 15 yıl fiilen mesleği icra etmiş avukatlar arasından üye olmak üzere dilekçe veren Türkiye Barolar Birliği Başkan Başdanışmanı Zafer Köken’in seçilmesine, oybirliğiyle karar verildi. 

2008-2012 yılları arasında 4 yıl süreyle Antalya Barosu Başkanı olarak görev yapan Köken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile birlikte halen hukukun üstünlüğünü savunmak, avukat meslektaşlarının sorunlarını yerinde çözebilmek için ülkeyi baştan başa dolaşıyor. Köken bu yeni görevinin getirdiği sorumluluğun bilinci içinde Genel Kurul çalışmalarına katıldığını ve meslektaşlarını gururla temsil ettiğini ifade etti. Fiilen avukatlık görevine de devam eden Köken, daha önce de Adalet Bakanlığı ve Avrupa Konseyi tarafından sürdürülen Mahkeme Yönetimine Destek Projesi Yürütme Kurulu’nda da görev yaptı. 

Halen hakim ve savcı adaylarının eğitimi ve görevlerini yapan hakim ve savcıların meslek için eğitim çalışmalarını sürdüren Türkiye Adalet Akademisi genel kurulunda 31 üye bulunuyor. Adalet Bakanı ile müsteşarının da yer aldığı genel kurulda Adalet Bakanlığı bürokratları, HSYK, Yargıtay, Danıştay. Askeri Yargıtay, Noterler Birliği’nin temsilcisi de görev yapıyor. Türkiye Adalet Akademisi’nde, eğitimlerini sürdüren 1101 hakim ve savcı adayı ders alıyor

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle