Hoşgeldiniz  

‘Uyuşturucu Testi’ Zorunluluğu

Semih Köken | 15 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma sürücüleri başta olmak üzere taksi ve servis aracı sürücülere uyuşturucu testi zorunluluğu getirildi. Testleri geçemeyen sürücülerin belgeleri iptal edilerek trafikten ‘men’ edilecek.

Antalya Büyükşehri Belediyesi, toplu taşıma hizmet kalitesini ve yolcu güvenliğini arttırmaya yönelik şehir içi toplu taşıma araçlarında çalışan yaklaşık 1500 şoföre, taksi ve servis şoförlerine ‘uyuşturucu testi’ zorunluluğu getirdi. Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği düzenlemeleri çerçevesinde başlatılan çalışmayla uyuşturucu kullanımının tespiti için idrar ve 12 farklı ilaç testi yapılacak. Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü denetiminde yürütülen çalışmaya servisçiler, otobüsçüler ve şoförler odası da destek verdi.

UYUŞTURUCU KULLANAN ŞOFÖRE MEN CEZASI

Sonuçların güvenilirliği açısından testlerin tek bir merkezde güvenlik görevlileri nezaretinde alınmasına karar verildi. Bunun için, Servisçiler Odası, Otobüsçüler Odası, Şoförler Odası ile Uncalı Meydan Hastanesi arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde Uncalı Meydan Hastanesi’nde güvenlik görevlileri eşliğinde yapılacak testler kabul edilecek. Şoförler hastaneye sadece testte kullanılan ilaçların ücretini ödeyecek. Test sonuçlarına göre uyuşturucu kullandığı tespit edilen şoförler, Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği gereği ‘sürücü kartı’ iptal edilerek, men edilecek.

TAKSİ VE SERVİS SÜRÜCÜLERİ EKLENDİ

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Hülya Atalay, Antalyalıların güvenli yolculuk yapabilmesi için, Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği’nde yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Atalay, bu kapsamda, araç şoförleri için uyuşturucu madde kullanımına yönelik idrar bazlı inceleme testleri yaptırma zorunluluğu getirdiklerini kaydetti. Toplu taşıma araç şoförleri için başlatılan çalışmanın kapsamının genişletildiğini ifade eden Atalay, UKOME Genel Kurul Kararı gereğince taksi ve servis aracı şoförleri için de uyuşturucu testi zorunluluğu getirildiği kaydetti.

HEDEF GÜVENLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TOPLU ULAŞIM

Amaçlarının toplu taşımada hizmet kalitesini arttırmak, sürdürülebilir ve güvenli ulaşım hizmeti sağlamak olduğunu ifade eden Hülya Atalay, daha önce de toplu ulaşım esnafına yönelik zorunlu eğitim programı başlattıklarını hatırlattı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle