Hoşgeldiniz  

Konyaaltı Sahili İsyanı

SEMİH KÖKEN | 10 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ücretsiz şezlong ve şemsiye uygulaması başlattığı Konyaaltı Sahili’nde eylem yapan ‘Konyaaltı Çapulcuları’ uygulamadaki eksiklikleri dile getirdi. Konyaaltı Forumu, Haziran- Temmuz ve Ağustos aylarında periyodik olarak yaptıkları gözlem ve değerlendirmeleri kamuoyuyla paylaştı.

 

 

Grup adına açıklama yapan Tülin Koç, “Şezlong ve şemsiyelerin abartılı bir şekilde rastgele sahillere yığılması kullanımda sorun yarattığı gibi, görüntü kirliliğine neden olmuştur. Bunun giderilmesi için şemsiye ve şezlonglar sabitlenmeli, belli aralıklarla yerleştirilmeli. Ayrıca plajlar arasında yeterince boş alan bırakılmalıdır” dedi.

Yeterli sayıda tuvalet, duş ve kabin olmadığı, var olanların ise yeterince temiz olmadığını belirten Koç, “Tuvalet, duş ve kabin sayısının artırılmalı, temizlik ve bakım daha sağlıklı yapılmalı. Çöp kutuları ve konteynırların yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Bunların daha sık yerleştirilmesi ve temizlikle ilgili uyarı levhaları asılmalı. Cankurtaranlar sürekli görev yerinde bulunmalıdır. Büfelerde yiyecek ve içeceklerin fiyatı sahil dışındaki satış noktalarından daha ucuz olmalı. Antalya’nın iklim koşulları dikkate alınarak sezonluk değil, halkın ihtiyaçlarını giderecek şekilde, bazı plajlar açık tutularak büfeler, tuvaletler yıl boyu hizmet vermelidir” şeklinde konuştu.

İLÇE BELEDİYELERİNE DEVREDİLSİN

‘Halk kullanmasını bilmedi, şezlongları kırdı, şemsiyeleri bozdu’ gibi bahaneleri kabul etmediklerini belirten Koç, “Antalya Büyükşehir Belediyesi sahillerle ilgili tasarrufunu en kısa sürede ilgili belediyelere devretmelidir. Konyaaltı sahili Konyaaltı Belediyesi’ne, Lara Sahili Muratpaşa Belediyesi’ne diğerleri de ilgili ilçe belediyelerine” dedi.

 

‘Sahillerimizin geleceğini oldubittiye getirtmeyeceğiz’ yazılı pankart açan grup, basın açıklamasının ardından deniz kenarında yer sofrasında kahvaltı keyfi yaptı. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle