Hoşgeldiniz  

Hukuki süreç başlattım

Semih Köken | 30 Ekim 2020 | Antalya Haber A- A+

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’nin “Yerel basın düşmanı ş…….k” diye hakaret ettiği, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in eski basın danışmanı Serap Belovacıklı sessizliğini bozdu. Son günlerde Antalya basın camiasında yoğun tartışmalara neden olan konuyla ilgili www.haberimizvar.net’e açıklamada bulunan Belovacıklı, kendisine hakaret eden AGC Başkanı Yeni hakkında hukuki süreci başlattığını söyledi.

Hukuki süreç başlattım

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in ‘ulusal medyadan sorumlu’ basın danışmanı olarak bu yılın başında göreve başlayan ancak geçtiğimiz günlerde ansızın istifa eden gazeteci Serap Belovacıklı, karşı karşıya kaldığı hakaret ve sözlü saldırılar hakkında ilk kez açıklama yaptı. www.haberimizvar.net’e gönderdiği yazılı açıklamada, “Günlerdir Antalya kamuoyunu meşgul ettiğim için öncelikle özür diliyorum” diyen Belovacıklı, 15 yıllık mesleki hayatında hiç yaşamadığı bir olayla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bugüne kadar Türkiye’nin en önemli isimleriyle çalıştığını, onlarca siyasetçiyle röportajlar yaptığını ve özel haberlere imza attığını vurgulayan Belovacıklı, “Açıkçası böyle bir olayla anılmak beni ziyadesiyle huzursuz ediyor. Ancak beni kardeşi, kızı, eşi, dostu, ablası gibi savunan insanlar olduğunu gördüm ve sessiz kalamazdım” dedi.

BAŞKAN VE BELEDİYE ZARAR GÖRMESİN DİYE..
Belovacıklı açıklamasının devamında şunları dile getirdi: “Göreve geldiğimden beri bu kadar ileri gidilmese de benzer olaylar yaşadım ancak hem başkanımız hem belediyemiz zarar görmesin diye sessiz kaldım. Son olayda da avukatımla sessizce olayı halletmeyi planlarken yazışma basına yansıdı. Sonra sizzler sayesinde çığ gibi büyüdü. Ben göreve geldiğimde yerel basın, basın daire başkanımıza bağlıydı. Ben de ulusal basını yönetmek için oraya getirilmiştim. Aldığım terbiye gereği yerel basının başında biri varken yerel basınla temasa geçmemin yanlış anlaşılabileceğini düşünerek kimseyi incitmemek adına geri planda kaldım. Fakat bu bambaşka yerlere götürüldü. Kibirli, yerel basın düşmanı olarak anıldım. Odama gelen onlarca yerel basından arkadaşlarım oldu ve her birini ayakta saygıyla karşıladım. Maddi destek isteyenlere de güzel bir dille Başkan danışmanı olarak imza yetkim ve bütçemin olmadığını defalarca söyledim ancak niyet farklı olduğu için bu bazıları tarafından görmezden gelindi. Arkamdan ‘belediyeden çuvalla para aldı gitti’ diyenler oldu. Maaşım dışında şahsıma bir kuruş ödeme yapıldığını ispatlasınlar o gün aşkla yaptığım gazetecilik görevimden istifa ederim. Hayatım boyunca hak yemedim yedirmedim. Demem o ki, ben yaklaşık bir yıl boyunca yalnız bir kadın olarak çok zor zamanlar geçirdim. Artık dayanamayıp buraya geldiğimde de saldırılar devam etti. Hepsi delilli kanıtlı elimde mevcuttur. Konu ve ismi geçen şahısla ilgili de gereken hukuki süreç başlatılmıştır. Tekrar herkesten böyle bir olayla başınızı ağrıttığım için özür diliyorum.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle