Hoşgeldiniz  

DİKKAT EDİN FIRTINA ANTALYA YA GELİYOR MU?

Semih Köken | 28 Eylül 2018 | Antalya Haber A- A+

Tropik fırtına Antalya’ya teğet geçecek. Uzmanlar pazar günü Antalya’nın batısında hissedilecek fırtına ile ilgili açıklamalar yaptı. Bu arada, yarından itibaren Antalya 3 gün süreyle yağmurun etkisi altında kalacak. Kentte hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik beklenmiyor.

Tropik fırtına ile ilgili son durum...
Facebook'ta PaylaşTwitte'da PaylaşGoogle+'da PaylaşHaberi YazdırArkadaşına GönderMetni küçültMetni büyüt

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek beklenen tropik fırtına için “İstanbul için büyük bir risk gözükmüyor. Daha çok Güney Ege ve Antalya’nın batısında görülecek” dedi.

Meteorolji Genel Müdürlüğü’nün “Tropik Fırtına” uyarısının ardından son veriler üzerinden değerlendirme yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “Akdeniz üzerinde Yunanistan’da yıkım yapacak gibi görünüyor” dedi.

“Mora Yarım Adası’nda, güneyine doğru kuvvetli rüzgarla birlikte kuvvetli yağışlar da var” diyen Tek, “Akdeniz’de meydana gelmesinin sebebi yüksek deniz suyu sıcaklığı. Deniz suyu sıcaklığının 26 derecenin üzerine çıktığı, yazdan kışa geçildiği dönemlerde görülüyor. Yarın yine Yunanistan’da devam edecek” diye konuştu.

“PAZAR GÜNÜ…. FETHİYE, MARMARİS VE ANTALYA’NIN BATISI…”

Türkiye içinde değerlendirmede bulunan Adil Tek, “Bizde de pazar günü akşam saatlerinde güney kesimleri etkileme ihtimali var. Daha çok Fethiye, Marmaris ve Antalya’nın batısında gerçekleşmesi bekleniyor. Rüzgarın şiddeti biraz daha azalmış olacak. Kuvvetli yağış olasılığı ise daha yüksek. İstanbul için büyük bir risk gözükmüyor. Daha çok Güney Ege ve Antalya’nın batısında görülecek. Pazartesi günü de etkisi azalacak” diye konuştu.

MADDE MADDE METEOROLOJİ UYARILARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Twitter hesabından pazar günü etkili olması beklenen fırtınanın olası olumsuzlukları hakkında uyarılarda bulundu.

Meteoroloji’den yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi:
– İnsanlar ve hayvanlar savrulan veya düşen parçalardan zarar görebilir.
– Bina ve evlerin kiremitleri, çatı kaplamaları veya iyi inşa edilmemiş çatıları uçabilir. Çatılardaki bacalar yıkılabilir, televizyon / uydu antenleri ve güneş enerjili su ısıtma sistemleri düşebilir
– Yere sabitlenmemiş karavanlar ve temelsiz prefabrşk yapılar yerlerinden oynayabilir veya devrilebilir
– Minareler ve direkler devrilebilir. Tabelalar, trafik işaretleri ve trafik lambaları kopabilir, ağaç dalları kırılabilir ve kökü sağlam olmayan ağaçlar yerinden sökülebilir.
– Seralarda çerçevelerin kırılması ve bükülmesi, camların kırılması veya plastik örtülerin yırtılması şeklinde hasarlar görülebilir.
– Elektrik telleri zarar görebilir.
– Balık çiftliklerinde kuvvetli rüzgar, dalga veya deniz kabarması sebebiyle balıkların bulundukları kafesler zarar görebilir.
– Deniz dalgası veya kabarması sebebiyle plaj ve sahil şeritlerinde hasar ve su baskınları oluşabilir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle