Hoşgeldiniz  

Buzdan heykellere yoğun ilgi

Semih Köken | 15 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Akvaryum’da kurulan ‘Buz Heykel Müzesi’ni 10 bin kişi ziyaret etti.

Antalya Akvaryum içindeki Kar Dünyası Eğlence Merkezi bünyesinde hazırlanan kar ve buz heykel müzesi, yerli yabancı yüzlerce turistin ilgisini çekiyor. ‘Antalya’nın Enleri’ konusu çerçevesinde oluşturulan müzede, 30’un üzerinde buzdan heykel bulunuyor. Açıldığı günden bugüne 50 günü geride bırakan buz heykel müzesini 10 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

Bellorophontes(Chimera Efsanesi), Hadrianus Kapısı, Apollon Tapınağı, Myra, S.t Nicolas(Noel Baba), Abdal Musa, Attolos, Belkıs Efsanesi, Likya Mezarlığı gibi Antalya’yı simgeleyen tarihi yapıların buzdan heykellerinin oluşturulduğu müze, her yıl farklı bir temayla açılacak. Müze bünyesinde aynı zamanda buzdan akvaryum da bulunuyor. Buz kalıpları içinde ölü deniz ürünlerinin sergilendiği bölümde köpek balığı, vatoz, yengeç, su yılanı gibi deniz canlıları dikkati çekiyor.

Buz Heykel Müzesi’nin sergilendiği Kar Dünyası Eğlence Merkezi Müdürü Murat Selek, gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler tarafından gezilen Buz Heykel Müzesi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu aktaran Selek, “Farklı bir müzeyi otaya çıkarmanın heyecanını yaşıyoruz. Antalya gibi yaz aylarında 50 derece hava sıcaklığını gören bir şehirde buzdan müze kurmak farklı bir şeyler ortaya çıkarmak mutluluk verici. Müzemiz açıldığı günden bu yana sürekli ziyaretçi ağırlıyor. Müzeyi gezen sanatseverler heykellerin ayrıntılarını inceliyor, şaşkınlıklarını dile getiriyor” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle