Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Kent Parkı’nı açtı

SEMİH KÖKEN | 20 Mart 2014 | Antalya Haber A- A+

Başkan Akaydın, “Antalya’ya 600 dönüm park kazandırdık”

Büyükşehir Belediyesi’nin Minicity yanındaki alanda yapımını tamamladığı Akdeniz Kent Parkı hizmete açıldı. Başkan Mustafa Akaydın, kentin yeni bir cazibe merkezi kazandığını belirterek, “Antalya’ya yaklaşık 600 dönümlük park kazandırdık. Geleceğimiz olan yeni kuşaklara bu park armağan olsun” dedi. Açılıştan sonra ise Emre Aydın, muhteşem bir konser gerçekleştirdi.

Minicity yanındaki alanda tamamlanan Akdeniz Kent Parkı’nın açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Enerji eski Bakanı Eniz Öksüz, Devlet eski Bakanı Abdulhaluk Çay, İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal, Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3’ÜNCÜ CAZİBE MERKEZİ

Başkan Mustafa Akaydın, yaklaşık 7 milyon liraya mal olan Akdeniz Kent Parkı’nın Antalya’ya kazandırdıkları 3 büyük park olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Antalya’ya yaklaşık 600 dönümlük park kazandırdık. Bu park yaklaşık 100 dönümlük bir alan üzerine kuruludur. Daha önceki hali mezbelelik olan bu parkla Antalya’ya kültürel, sportif ve yürüyüş alanlarıyla çok güzel bir yeşil alan kazandırdık. Daha önce Antalya’nın Kaleiçi ve Antalya Müzesi olmak üzere iki cazibe merkezi vardı. Minicity, Kanyon, Akvaryum ve Akdeniz Kent Parkı’nı içine alan bu alanla cazibe merkezi sayısını 3’e çıkardık. Akvaryum’u açıldığı ilk yılda 1 milyonu aşkın turist ziyaret etti. Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü seyir terası alanını yaklaşık 2.5 milyon turist gezdi. Geleceğimiz olan yeni kuşaklara bu parkımız armağan olsun.” 

AKAYDIN’A ÖVGÜ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ise Antalya’nın güneşinin Antalya’nın aydınlık geleceğine ışık tuttuğunu söyleyerek, şunlara değindi: “Antalya Mustafa Akaydın ile yaşanılabilir kentlerden biri oldu.  Her yurttaşın, sevgi, barış ve kardeşçe yaşadığı bir kent haline geldi. Kent parkları çok önemlidir. Gezi Parkı’ndaki bir ağaç için Türkiye ayağa kalktı.”

EMRE AYDIN’DAN MUHTEŞEM KONSER

Konuşmalardan sonra ise Başkan Mustafa Akaydın, katılımcılarla birlikte Akdeniz Kent Parkı’nın açılış kurdelesini kesti. Başkan Akaydın, parkı gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar, Başkan Akaydın’a, kente böyle güzel bir park kazandırdığı için teşekkür etti.

Açılıştan sonra ünlü sanatçı Emre Aydın’ın bir konser verdi. Yoğun ilgi gören Emre Aydın, dillerden düşmeyen şarkılarıyla Akdeniz Kent Parkı’nı dolduran Antalyalılara unutulmaz bir konser yaşattı. 

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle