Hoşgeldiniz  

Antalya’da Antep esintisi

SEMİH KÖKEN | 04 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

gaziantepliler gecesi ramazan şenlik gaziantepliler gecesi ramazan şenlik (1) gaziantepliler gecesi ramazan şenlik (2) gaziantepliler gecesi ramazan şenlik (3)

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 1 ay boyunca sürecek ve Antalyalılara nostalji yaşatan Ramazan Şenlikleri tüm coşkusuyla sürüyor. Antalyalılar şenliklerin düzenlendiği Karaalioğlu Park’ını tıklım tıklım doldururken, bir yandan alışveriş yapıyor, bir yandan da şenliklerle coşuyor. 28 Temmuz’da başlayan şenlikler kapsamında ünlü sanatçılar konserler verirken, orta oyunları ve yöresel gecelerle Antalyalılara eğlenceli saatler yaşatılıyor. Şenlikler kapsamında dün gece Hacivat-Karagöz ortaoyununun ardından Gaziantepliler Gecesi düzenlendi.

HALAYLA COŞTULAR

Gaziantepliler Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen gecede Gaziantep Halay ekibi sahne aldı. Gaziantep Yöresine ait ‘Bir Ay Doğmuş’, ‘Antep’in Kalesi’ne’, Nemrut’un Kızı’ gibi türkülerin seslendirildiği gecede davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Gecenin atmosferine kapılan izleyicilerde sanatçılara eşlik ederek hep bir ağızdan yöresel türküleri seslendirdi.

Gaziantepliler Gecesinde yöreye ait mutfağın damak tadları da unutulmadı. Gecede meşhur Antep baklavası, çiğköfte ve içli köfte izleyicilere ikram edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle