Hoşgeldiniz  

AK GENÇLİK DANIŞMA MECLİSİNDE BULUŞTU

SEMİH KÖKEN | 30 Ekim 2018 | Antalya Haber A- A+

AK GENÇLİK DANIŞMA MECLİSİNDE BULUŞTU

AK Parti Antalya Gençlik Kolları İl Danışma Toplantısı Atatürk Konferans Merkezinde geniş bir katılımla gerçekleşti.

AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Köse, İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milletvekili Kemal Çelik, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Samet Öztürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram ile 19 ilçe gençlik kolları başkan ve yönetimlerinin yer aldığı danışma meclisinde gençlik kollarının faaliyetleri ve çalışmaları değerlendirildi.

Gençlik kollarının teşkilat içindeki önemine ilişkin konuşan MKYK üyesi Mustafa Köse “ Gençler, Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır. Her dönem teşkilatımız, gençlik kollarımızdan gücünü ve enerjisini almış geleceğe güvenle bakmıştır. Sizler gençlik kollarımız olarak sağlam durursanız, çalışırsanız bu Recep Tayyip Erdoğan’ın elini güçlendirir. Siz gençlik kolları olarak yürürseniz, koşturursanız bu Recep Tayyip Erdoğan’ın elini güçlendirir” dedi.

TÜM SALDIRILARA RAĞMEN EKONOMİMİZ İYİ

Köse, “Ekonomi kötü gidiyor, şöyle batıyor, böyle çıkıyor gibi bir takım eleştiriler yapılıyor. Bu noktada gençlere düşen çok önemli görevler var. Bu memleket AK Parti’den önce ne haldeydi bugün ne hale geldi. Bunu anlatmak, sizlerin görevidir. Çünkü gençlerimiz o kuyrukları yaşamadılar. Bir röntgen filmi çektirebilmek için aylarca sıra bekliyordu bu memleketin evlatları. Bir hastanede muayene olabilmek için iki gün öncesinden sıra kuyruklarına giriyordu bu millet. İlaç almak için bir gün önce sabaha karşı eczane önünde sıra bekledi bu millet. İşte ne durumlardan bu bugünlere geldik. AK Parti bu ülkede yapılamaz denilen şeyleri gerçekleştirdi diye konuştu.

Ülke ekonomisini rakamlarla açıklayan Köse, “Türkiye Cumhuriyet tarihi boyunca %4,7 büyümüş, AK Parti döneminde Türkiye bütün bu cumhuriyet tarihinden fazla %5,7 büyümüş. Diyorlar ki Türkiye’nin borcu AK Parti döneminde 200 Milyar Dolar’dan 300 milyar dolara çıktı, rakam görünüşte doğrumu baktığın zaman doğru ama işin başka bir tarafı var ondan hiç bahsetmiyorlar, üstünü örtüyorlar. Türkiye’nin 200 Milyar Dolar dış borcu olduğu zaman gayri safi milli hasılası o borcu ödeyebilecek gücü 180 Milyar Dolar’dı. Bugün Türkiye’nin 300 Milyar Dolar borcu var ama gayri safi milli hasılası 780 milyar dolar. 2002’de bütçe açığı %10,5, 2017’de Türkiye’nin bütçe açığı ise %1,8 iyiye mi gitmiş, kötüye mi gitmiş. Hane halkı borçlanması gayri safi milli hasılasına oranı yüzde 16, gelişmekte olan ülkelerde ise %56’dır.Kamu borcu oranı ise ülkemizde % 28’ler de iken gelişmekte olan ülkelerde %78’dir. Reel sektörün borcu gayri safi milli hasılaya oranı %64, gelişmekte olan ülkelerde ise bu %94, Dünya’da ise %138 civarlarında. Baktığınız zaman Türkiye ekonomisi bütün bu saldırılara rağmen dim dik ayakta duruyor. Düşünün başka bir ülkede darbe yapılacak inanın o ülke çığırından çıkar. Ancak Türkiye’de liderine inanmış öyle bir millet var ki, öylesine güçlü bir irade var ki darbe yapanlara darbe yaptı ve bütün bu saldırıları başından savdı. Tüm bu saldırılara rağmen Allah’a şükür ekonomimizde ki son durum budur “şeklinde konuştu.

HEDEFLERİ OLAN TEK PARTİYİZ

AK Parti’nin geleceğe dair hedefleri olan tek parti olduğunu vurgulayan Milletvekili Köse, “2023 hedefleri olan başka parti var mı? 2053 hedefleri olan başka bir parti var mı? 2053’leri, 2071’i bizler veya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan görür mü göremeyiz. Biz o zaman neden bu hedefleri ortaya koyuyoruz? Çünkü AK Parti seçimler için değil gelecek nesiller için siyaset yapıyor” dedi.

 

YEREL SEÇİMLERDE GENÇLERİMİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

24 Haziran seçimlerinde çok zorlu bir süreçten geçtiklerini hatırlatan AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş “ Cumhuriyet tarihimizin, demokrasi tarihimizin en önemli seçimi hiç şüphesiz 24 Haziran seçimleri olmuştur. Çünkü yeni Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile ilk kez bir seçime giriliyordu. Bu süreci hamdolsun sizlerle beraber gördük, yaşadık ve şükürler olsun gayretlerinizle bu seçimlerden zaferle çıktık. Bu seçimlerin kazananı bizler yâda AK Parti değildi. Bu seçimin kazananı cumhuriyetimizdi, demokrasimizdi, milletimizdi. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılamayanları yapmış, demokrasimizin ayağındaki prangaları kaldırmış AK Parti 24 Haziran’da egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu en iyi şekilde göstermiştir. Bu süreçte Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve tüm teşkilatlarımızla ilçe ilçe programlar yaparak, kapı kapı gezerek kazananın Türkiye olacağını %34.20 oy oranıyla en iyi şekilde anlattık. Sizlerle beraber son seçimde bir ilki daha yaşadık. Cumhur ittifakıyla birlikte girdiğimiz seçimde %43’lük oy oranımızla 615 bin oy alarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’da aldığı en fazla oy sayısını sizlerle beraber aldık. Gençlik kollarımız olarak Antalya’da sizlere her zamankinden daha fazla iş düşmektedir” dedi.

HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Danışma Meclisinde gençlerle buluşan Menderes Türel ise 2014 yılında Antalya’da tarih yazdıklarını hatırlatarak şunları söyledi “2014’te çok zor bir yerel seçim bizleri bekliyordu.17- 25 Aralık sürecinin hemen ardından ayakkabı kutularının sokaklardan fırlatıldığı bir süreci hatırlatmak istiyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, partimize ve şahsıma atılmadık iftira kalmadı. FETÖ denilen haysiyetsiz ordusu bize o seçimlerde seçimleri kaybettirmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Ama Allah’a şükürler olsun hep birlikte ortaya koyduğumuz gayretle muvaffak olduk ve seçimlerden alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Bir seçimin kazanılması bütün faktörlerin bir araya gelmesiyle mümkündür. Sadece gençlik kollarımız çalışacak seçim kazanacağız bu mümkün değil. Sadece kadın kollarımız çalışacak seçim kazanacağız buda mümkün değil. Sadece ana kademe yönetimlerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz çalışacak seçim kazanacağız buda mümkün değil. Peki nasıl seçim kazanacağız top yekûn, hep birlikte el ele, gönül gönüle ve bu salondaki gençlerin her birisi kendisi belediye başkanı oluyormuş hissiyatıyla çalıştığında 31 Mart 2019’da hiç merak etmeyin zafer inşallah bizimdir” dedi.

 

GENÇLERİN ENERJİSİNDEN BESLENİYORUZ

Cumartesi sabah 4’te başlayan yolculuğumu 3 ülke, 4 şehir hepsini 24 saatin içine sığdırıp bu sabah saat 4’te yastığa kafamı koyup bugün sizlere sırf böyle bir sürpriz yapmaktan kendimi alıkoyamadım. Çünkü sizlerin enerjisi, bu gençliğin bize verdiği moral benim en büyük beslenme kaynağım. Biz sizlerin bu güler yüzü, bizlere verdiği bu enerjiden besleniyoruz. Onun için böylesine hassas bir dönemde sizlerle kısa da olsa sohbet edebilme imkânı benim için çok değerliydi. 2019 yerel seçimlerinin başkanlık sisteminin ilk seçimi olduğu için ayrı bir öneme sahip olduğunun hatırlatmak isterim. Omuz omuza vereceğiz çok gayret edeceğiz. Nefsimize yenik düşmeden sokaklarda sabahlara kadar çalışarak yerel seçim sürecini çok iyi şekilde tamamlayacağız. 31 Mart akşamı Antalya’da sandıklar açılmayacak çünkü o sandıkları siz patlatacaksınız” şeklinde konuştu.

GENÇLER OLARAK TARİHİ BİR SÜRECE ŞAHİTLİK EDİYORSUNUZ

Millet iradesiyle, devlet iradesinin bir bütün olması gerektiğini belirten Milletvekili Kemal Çelik ise konuşmasında şunlara yer verdi “Devlet bireylerin iradesinin yansıdığı bir kurumdur, yani devlete bireylerin iradesi yansırsa bu devlet büyük ve güçlü bir devlettir. Bireylerin iradesi devlete yansımazsa orada bir sorun vardır. Selçuklu devletimiz bireylerin iradesini devlete taşımıştır, Osmanlı’da bireylerin iradesi devlete yansıdı ama Türkiye Cumhuriyeti’nde bireylerin iradesi devletin iradesi değildi. Yıllarca başörtüsü sorunu vardı, irtica deniyordu, millet başka şey diyordu, devlet başka şey diyordu ve bu büyük bir sorundu. Şükürler olsun bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti bu sorunu çözdü. Şimdi bireylerin iradesi devletimize kayıtsız şartsız yansımıştır. Bunun nasıl bir değer olduğunu siz gençlerimizin anlamasının, çevresine anlatmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün artık bizim diyebileceğimiz, millet iradesinin tam anlamıyla yansıdığı bir devletimiz var. Bu şartların oluşmasında AK Partimizin yaptığı icraatlar cumhuriyet tarihimizde yerini almıştır, alacaktır. Siz gençlere bu tarihi süreçte büyük bir sorumluluk düşmektedir. Siyasetin en güzel şekilde yaşanıldığı, öğrenildiği AK Partimizde genç yaşlarda siyaset yaparak çok önemli bir tecrübe ve birikim elde ediyorsunuz. Başka hiçbir partide sizin bu samimiyetinizi, kardeşliğinizi, birlik ve beraberliğinizi görmek mümkün değil. Sizler bu ülkenin teminatısınız. Sizleri görünce ülkemizin geleceği adına, Antalya’mızın geleceği adına endişe duymuyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle