Hoşgeldiniz  

   KEMER HAKKINDA

SEZEN TURHAN | 29 Ocak 2021 | Yazarlar


SEZEN TURHAN
sturhan016@gmail.com

KEMER HAKKINDA

Turkiye nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kemer,akdeniz bölgesinde kıyı şeridinde yer almakta ve Antalya ya yaklaşık 40 km uzaklıkta olmakla beraber  , mavi bayraklı plajları mis gibi havası portakalı, limonu, canlı gece hayatı ile binlerce tatilcinin uğrak  noktasıdır..

Özellikle yazın yurtiçi yurt dışından sayısız misafire ev sahipliği yapar.

40 bin kusur nüfusu ile birçok yabancının da yerleşim yeri olarak seçtiği Akdeniz in ılıman ikliminin hakim olduğu ilçede yılın ortalama 300 günü güneşli geçer ve 8 ay ı denize girilebilir.

İlçenin tarihi çok eskilere dayanmaktadır, öyleki   52 km lik bir kıyı şeridine  sahiptir;  80 li yıllarda geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan nar yetiştiriciliğine önem veren ilçede turizmin canlanması ile birlikte 100 “ü aşkın otel hizmet vermeye başlamıştır.

Ulaşımın kolay olması (direkt uçuşlar) yerli ve yabancı turistler için ilçenin  daha da cazip hale gelmesini sağlamaktadır.Yaz döneminde Antalya-Kemer arasında 10 dk. da bir minibüs seferleri yapılmakta Tekirova, Çamyuva, Göynük, Beldibi ne de rahatlıkla ulaşılabilinmektedir..

Her bütçeye uygun oteller de konaklayarak şehir stresini üzerinden atabilir ilçe merkezine 7 km uzaklıktaki Phaselis antik kenti  Çamyuva nın  batısında Tahtalı dağı,  bakir doğası,cam gibi koyları, Olymposu , Çıralısı daha saymakla bitiremeyeceğimiz bin bir güzellik.

Evet bunları biz zaten biliyoruz dediğinizi duyar gibiyim!..

Peki Neden mi  yazmak istedim? Hatırlatmak için!! Hatırlamayanlara HATIRLATMAK için..

Bu eşsiz güzelliği turizm kaynağını unutanlara hatırlatmak için elimizdekilerin değerini bilmek kaybetmemek için diğer tatil beldelerinden pahalı plajlardan kat be kat çok daha güzelliğe sahip olduğumuzu bildiğimiz için…

Belli platformlar kurularak ayakta tutulmaya çalışılan Kemer e destek veren  kadınlarımız için;

Yeni sezonu dört gözle bekleyip acaba diyen esnaf için;

Yerli halk için;

Pazarcı Ahmet amca için, Ayşe teyze için;

Bu pandemi bitecek Allah ın izni ile ya siz ne yapmak istersiniz??

BEN HATIRLATMAK İSTEDİM

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle