Hoşgeldiniz  

BU NASIL BİR HIRS

Semih Köken | 25 Haziran 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Yazarlar


Semih Köken
deniz@porsuk.net

Hırs bir şeye olan aşırı, sonu gelmez istek, tutku durumunu almış istektir.Bu hırs iyi yönde kullanıldığı takdirde insana kazandırırken Aşırı Hırs ise insanı mahveder.
Normal bir insan hırs içinde olmaz ama çevresi onu bu hırsı kazandırır.
Olaya birde şöyle bir gözle bakalım….


İnsanların en güzel, helal kazancı alın teri dökerek elde ettikleri kazançlardır. Bu tür kazanç hem tatlı, hem de bereketli olur. Ama bağsı insanlar vardır ki kolay yoldan kazanma peşindeler. Eğer bir insanın dini inancında zayıflık varsa, yeterli eğitimi almamışsa, kanunlardan nizamlardan haberi yoksa hırsızlık yapması kaçınılmazdır. Bu tür insanlar ya aleni bir işyerini, evi, fabrikayı soyar, ya da çalıştığı yeri soyar. Hırsızlık: Kısa tanımıyla Hakkı olmadığı halde bir şeyi izinsizce almasıdır. Bu malda olur, para da olur, zaman da olur… Hırsızlık yapan kendince bir sebep uydurabilir. ‘’ Minareyi çalan kılıfını hazırlar ‘’Ama sebep ne olursa olsun hırsızlık suçunun ayıbını ortadan kaldıramaz. Hırsızlığın zamanımızda kimseye faydası olmaz. Teknolojinin son derece geliştiği zamanımızda hırsızlığı yapan kimsenin yakalanmaması çok zayıf ihtimaldir. Diyelim ki yakalanmadı o malı ağız tadıyla yemesi, kullanması mümkün değildir. Zararı ya kendinden ya da aile ferdinden çıkar. ‘’Ağlayanın malı gülene fayda vermez.
Bir de hırsızla ilgili şu hikayeyi anlatayım varın siz anlayın….
Nuri emmi kendi halinde bir köylüydü. Kimsenin işine karışmadığı, gereksiz yere konuşmadığı için bağzıları onu beceriksiz zannederdi. Akıllı geçinenlerden biri, Nur Emmi’nin eşeğini çaldı. O da yeni bir eşek satın almak için pazara gitti. Orada bir aşağı bir yukarı dolaşırken kendi eşeğini görüverdi. – Bu eşek benim, geçen hafta çalmışlardı. Dedi. Hırsız pişkin bir adamdı.: -Yanılıyorsun; ben bunu küçük bir sıpa iken alıp büyüttüm. Dedi. Nuri Emmi’nin aklına parlak bir fikir geldi. Elleriyle eşeğin gözlerini kapatarak hırsıza sordu: – Eşek seninse, söyle bakalım hangi gözü kördür? Biraz bocalayan hırsız: – Sağ gözü dedi. Nuri Emmi eşeğin sağ gözünü açtı.: – Görüyorsun ki, sağ gözü sağlam dedi. Bu defa hırsız: -Birden şaşırdım, sol gözü kördü dedi. Yine tutturamadın, dedi. Nuri Emmi. Eşeğin iki gözünün de sağlam olduğunu görünce, bu yalancı hırsızı yakalayıp polise teslim ettiler. Nuri Emmi eşeğine binip köyüne döndü. Herkes onun ne akıllı bir adam olduğunu anladı. Zamanımızda da buna benzer çok örnekler yaşıyoruz.
Şimdi niyemi bunu anlattım..
Gözünüzün içine bak baka Kemeri soyanlar için anlattım.
Kemerin kasalarını boşaltanlar için anlattım.
Esnafın rızkını shopinglere taşıyanlar için anlattım.
Haksız yere Galerici Tefeciler için anlattım….
Sizi tehdit ederek koparan Dondurmacılar için anlattım..
Ben ortaya koydum kim üzerine alınırsa alınsın…
Unutmayın bu hırs sizi anca mezara götürür Huzura değil
Kemer gündemine girmek istiyorum.
Malum Ruslar geldi Hanutculuk yine hortladı.
Tabiiki kimse elini kolunu kaldırmaz bu konu için.
Alınan kararlar yazı olarak kalır uygulanmaz verilen sözlerin yerinde yeller eser benim esnafımda oturur dükkanın önünde bekler ama atı alan üsküdarı pardon shopinglere varmıştır bile…
Kemerin kaderi bu maalesef
Bir tarafta hırsızlar , bir tarafta iki yüzlü hainler
Ne diyelim Allah Mustakınızı versin..
Ayışığı nın tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle