Hoşgeldiniz  

TURİZMCİLERİ AKEDAŞ ELEKTRİKSİZ BIRAKTI

SEMİH KÖKEN | 13 Mart 2014 | Turizm A- A+

Turizmciler ortada kaldı

Turizm sezonun açıldığı bugünlerde Beldibi’ndeki enerji kabusu devam ediyor. AKEDAŞ ile Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü arasındaki sıkıntı, turizmcilere yansıyor. Çalışmaların sürdüğü Beldibi’ndeki turizmciler, sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgularken, bu durumun sektöre vereceği zarara dikkati çekti.

Beldibi’nde yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışmalar devam ederken, elektrik hattı yer altına alınıyor. Söz konusu çalışmalar, özellikle turizmciler için büyük sıkıntı yarattı. Konuyu değerlendiren Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, “Beldibi’nde yıllardır yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı bölgemize tatile gelen yabancı ve yerli misafirlerin yoğun şikayeti, yine aynı sebepten tesislerimizde bulunan elektronik makine ve teçhizatın arızalanması sonucunda, elektrik kesintileri misafir memnuniyetsizliğine ve maddi kayıplara neden oldu. Beldedeki otellerimiz dilekçelerle birliğimize yaşadıkları problemi iletti. Başvuru dilekçelerinden yola çıkarak Birliğimiz ve otel yöneticilerimiz, TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne şikayet ve taleplerini bildirdi. Yine bölgemizde elektrik hizmeti vermeyi üstlenen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’den (AKEDAŞ) sorunların çözülmesine yönelik yoğun başvurularımız sonuç vermiş, 2013 yılı yaz sezonunun sonlanmasının akabinde firma, beldemizde sorunun çözümüne yönelik faaliyetlerine başlanmıştı” dedi.

GÜL: “ÇALIŞMALAR BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI”

Tayyar Gül, bölge turizmcilerini mutlu eden bu gelişmenin ardından çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken, hizmetin iyileştirilmesi ve sorunun çözümü için yapılması zorunlu olan 20 metrekareden oluşan toplam 12 adet trafonun, Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü’nde ait alanlara yapılması ihtiyacının ortaya çıktığını hatırlattı. Gül şöyle konuştu; “Konu ile alakalı yapılan görüşmelerde Orman ve Milli Parklar Beydağı Müdürlüğü’ne gerekli başvuruların yapıldığını olumsuz bir durum olmadığını ancak mevzuatın tamamlanmasının uzun zaman alacağını öğrenmiş durumdayız. Türkiye’nin cari açığının kapatmakta büyük pay sahibi olan turizm sektörünün, önemli merkezlerinden olan beldemizde turizm sezonunun başlamasına 1 aylık süre göz önüne alındığında, sorunun çözülmesine yönelik yapılan çalışmaların bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Resmi kurumlardan talebimiz mevzuat işlemlerinin hızlandırılması ve bu yatırımın sezon öncesi belde turizminde bir kaos ortamı yaratmadan sonlandırılmasıdır. Aksi halde beldemizdeki turizm tesisleri ciddi sıkıntılar yaşayacak ve ülke turizmine olumsuz etkileri olacaktır.”

AYIK: “SEZONA GİRMEDEN BİTİRİLMELİ”

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise, şu anda bölgede devam eden bir iş olduğunu belirterek, “Söz konusu çalışmaların kesintiye uğraması halinde ciddi sıkıntılar yaşanacak. Antalya ve ilçelerinde yatırım hamlesi var. Enerji kesintilerini önlemek amacıyla hatlar yer altına alınıyor. Bölgede imar sorunu olduğu için trafo merkezi yapmak sıkıntılı. Burada başlayan bir yatırım var. Kurumlar arasında bir an önce çözülüp sezona girmeden bu çalışmanın bitirilmesi lazım. Bu konuda çok sıkıntılıyız. Şu anda her yer kazılmış durumda” diye konuştu.

İÇLİ: “BELDİBİ KARANLIKTA KALACAK”

Yüksek Mimar Mahmut İçli de, Beldibi 3 ile Beldibi 1 arasında kalan bölgedeki enerji sıkıntısı nedeniyle defalarca müracaat ettiklerine dikkati çekti. TEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından çalışmalara başlanıldığını hatırlatan İçli, “Çalışma yaptılar ama bir türlü tamamlanmadı. Zaman daraldı. Müracaat ettik, elimizden gelen bütün gayreti gösterdik ama Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü müsaade etmiyor. Sebep olarak da gerekli evrakların tamamlanması gösteriliyor. İmar planı istediler. Burası, Konyaaltı’ndan Göynük’e, 30 Mart’tan sonra Kemer’e bağlanacak. Bu sorun bugüne kadar halledilmemiş. Diğer taraftan da sezon başlıyor. Trafo binasını kuramadıkları için hizmeti tamamlayamıyorlar. Ortada kaldık. Tesisleri 1 ay sonra açacağız. Hepimizin trafoları söküldü. Beldibi karanlığa mahkum kalacak ve rezervasyonlarda fiyasko olacak. Bu konu ülke çapında sorun olur. AKEDAŞ, ‘uğraşıyoruz, geçici izin verin, evrakları tamamlayalım’ diyor ama imar planı olmadığı için ön izine de müsaade edilmiyor. Kazılan yerleri de kapatamıyorlar. Otellerin bağlantısını yapamıyorlar. Turizm sektörüne vereceği zararı tahayyül etmek mümkün değil” dedi.

ÖZEL: “YILAN DRKHİKAYESİNE DÖNDÜ”

Turizmci Özer Özel ise, 1 Mart itibariyle oteli açtıklarını hatırlatarak, konuyla ilgili şöyle konuştu; “Şimdi buraya turist geliyor. Yüzlerce turist var. Otelin girişi rezil vaziyette. Bunun bize yansımaması gerekiyor. AKEDAŞ’ın bu işi çözmesi lazım. Çünkü bu iş yılan hikayesine döndü. Yeni sezon başlıyor. Bölgede her yer kazıldı. Çevre aydınlatmalarım yanmıyor. Öte yandan görsel kirlilik de var. Bu durum büyük sıkıntı yaratıyor. Gecen yıl bir çok kez enerji kesildi. Sıkıntı bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır.”NN7

SEVİN: “JENERATÖR YETİŞMİYOR”

Turizmci Cengiz Sevin de, turizm bölgesine yakışır hale getirmek için, AKEDAŞ’a sıkça gidip, sorunu ilettiklerini söyleyerek, “Enerji konusunda çok sıkıntı vardı. Jeneratörler yetişmiyordu. AKEDAŞ bu işlemi yapmayı kabul etti ve işe başlandı. Ancak sezon yaklaşıyor ve üstelik de seçim arifesindeyiz. Burası pırıl pırıl olması lazım. Bu sıkıntının bir an önce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.  AKD

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle