Hoşgeldiniz  

Rusya dış turizme kapanmanın bedelini ağır ödüyor

Semih Köken | 28 Nisan 2021 | Turizm A- A+

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkanı Andrey Ignatyev, Rusya ekonomisinin dış turizmin kapatılması nedeniyle ayda 1 Milyar Dolar kaybettiğini belirtti.

Rusya dış turizme kapanmanın bedelini ağır ödüyor

Pandemi öncesi dış turizmin ekonomiye yılda 11 Milyar Dolar kazanç getirdiğini vurgulayan Ignatyev, “Sadece Çin’den Rusya’ya en az bir buçuk milyon turist geliyordu. Rusya’nın sadece Çin’e kapılarını kapatmasının etkisi en az bir buçuk milyar doları buluyor” diye konuştu.

Ignatyev yaptığı açıklamada, Almanya, İsviçre ve Finlandiya’dan turistlerin Rusya’ya turist vizesi alıp gelebileceklerini belirterek, “Ancak görülüyor ki onlar da buraya gelmek için pek acele etmiyorlar. Sebebi… Bugün sınırlar tamamen açılsa bile hemen çalışamayacak kadar karmaşık bir organizasyon süreci var. Kitle turizmi en geç altı ay içinde çalışmaya başlayacak” dedi.

Elektronik vize ülkeye turist akışını artırabilir

Tur organizasyonlarında seyahat şirketlerinin hazırladığı programlarından havayolları ile yapılacak anlaşmalara, otel sözleşmelerinden ulaşım hizmetlerine kadar birçok organizasyonun gerektiğini vurgulayan Ignatyev, Gazetem.ru’da yer alan habere göre, “Böyle organizasyonlar hemen halledilemiyor. Herşeye sıfırdan başlamak zor ve uzun bir süreçtir” şeklinde konuştu.

Rusya’ya elektronik vize uygulamasının ülkeye turist akışını artırabileceğini düşünen Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkanı, yasanın kabul edilmesine rağmen bu konudaki çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle