Hoşgeldiniz  

Kum heykellere son rötuş

SEMİH KÖKEN | 06 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Turizm, Yaşam A- A+

Antalya’da 8 yıldır sürdürülen Uluslararası Kum Heykel Festivali’nde geri sayım başladı. 15 Mayıs’ta kapılarını açacak festival için sanatçılar gece gündüz çalışıyor.

Antalya’da 8 yıldır sürdürülen Uluslararası Kum Heykel Festivali’nde geri sayım başladı. 15 Mayıs’ta kapılarını açacak festival için sanatçılar gece gündüz çalışıyor.

Festivalin eski yerinden 5 kilometre uzağındaki Lara Birlik Plajları yanına taşınmasının açılış tarihini 15 gün sarkıttığını dile getiren festival direktörü Cem Karaca, sanatçıların heykelleri tek tek ortayı çıkardığını söyledi. Dünyanın dört bir yanından gelen heykel sanatçıları, sıcak havaya aldırmadan canlı performanslarını sergiliyor. Güneş altında çalışan heykeltıraşlar kimi zaman mola vermeden eserlerini ortaya çıkartıyor.

10 bin ton kumun kullanıldığı heykellerin ışıklandırması da yapılacak. Farklı renklerin kullanılabildiği LED aydınlatma ile özellikle akşam saatleri için farkı bir atmosfer yaratılacak. Festivalin gecesinin, gündüzünün ayrı zevk vereceğini belirten Karaca, “Gündüzümüz ile gecemiz çok farklı olacak. Hava karardıktan sonra yanan ışıklar heykellerin mistik havasını kat ve kat arttıracak” dedi.

Bu yılın temasının içerisinde İskenderiye Feneri, Keops Piramitleri, Rodos Heykeli, Zeus Heykeli, Artemis Tapınağı, Kral Mausollos’un Mezarı (Halikarnas Mozolesi) ve Babil’in Asma Bahçeleri’nin ön plana çıkacağını vurgulayan Karaca, “Her yıl hedefimizi bir adım ileri götürerek festivale başlıyoruz. Antalya Uluslararası Kum Heykeller Festivali’ni dünyanın en görkemli, görselliği yüksek bir festival yapmayı hedefliyorum. Ziyaretçi sayımızı her yıl binlerce arttırarak, milyonlara ulaşmayı istiyorum” diye konuştu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle