Hoşgeldiniz  

“Çıralı’da Eko Tatil”

SEMİH KÖKEN | 23 Eylül 2014 | Turizm A- A+

Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirilen ve ortak olarak Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İsletme Kooperatifi’nin yer aldığı proje 9 ay sürecek. Bütçesi 145 bin 285 lira olan proje 2015 yılı mayıs ayında sona erecek.

 

 

Projeyi değerlendiren Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı şunları söyledi; “Proje ile Ulupınar Köyünde Agro-Eko turizm sayesinde, hem turizm hem de tarım hizmetleri sunularak bölgede mevcut olan turizm ve tarım potansiyelinin ortaya çıkarılması hedeflenmekte. Çıralı organik tarımda önemli bir bölge. Bu proje Çıralı’da ekolojik tarımın yaygınlaştırılmasına katkı sağlanmış olacak.”

Çıralı’nın ekolojik ürünler ile Agro-Eko turizmde marka olmasının hedeflendiğine işaret eden Dallı; bu amaçla turizm firmaları ile tur operatörlerine yönelik tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yürütüleceğini ve üreticilere, eko turizm, ekolojik tarım konularında eğitimler verileceğini kaydetti.

Proje kapsamında organik ürünlerin pazarlanması için proje ortağı kooperatifin internet sitesinde gerekli düzenlemeler yapılacak. Ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması için teşhir evi ve pazar yeri oluşturulacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle