Hoşgeldiniz  

“BİR GÜN HERKES KİCK BOKS YAPACAK”

SEMİH KÖKEN | 24 Mart 2014 | Spor A- A+

Kemer’de düzenlenen Akdeniz İllerarası Kick Boks Dostluk Şampiyonası sona erdi. Kıran kıran ve centilmence geçen müsabakalarda sporcular dereceye girmek için yoğun çaba gösterdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün faaliyet programında yer alan ve Kemer Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonaya, Akdeniz bölgesi illerinden 148 sporcu katıldı. Şampiyonada sporcular, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde “point fighting”, “light contact”, “full contact”, “low kick” ve “K1” branşlarında mücadele etti. Kick Boks Antalya İl Temsilcisi ve Kick Boks Milli Takım Antrenörü Gazi Demirdağ yaptığı açıklamada, yaklaşık 150 kişinin katıldığı şampiyonanın çok güzel geçtiğini belirtti. Amaçlarının Antalya ve çevre illerdeki sporculara, Kick Boks’u sevdirmek olduğunu belirten Demirdağ, “Gençlerimizi, dostluk ve kardeşlik çerçevesinde, büyük organizasyonlara hazırlayacak şekilde, önce il seçmelerine hazırlıyoruz. Daha sonra Türkiye şampiyonalarına kazandırmak istiyoruz” dedi.

Önceden Kick Boks’un Türkiye’de fazla tanınmadığını anlatan Demirdağ, “İnsanlar Kick Boks’un spor olmadığını düşünüyorlardı ama şimdi kurallar çerçevesinde yapılıyor. Tamamen yasal bir spordur. Avrupa ülkelerindeki imkanlar bizde yok ama elimizden geldiğince çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şuanda federasyonumuzda 120 bine yakın kayıtlı sporcu var. Bir gün herkes Kick Boks yapacak” diye konuştu. Öte yandan şampiyonada alınan bazı sonuçlar ise şöyle: – 40 kilogram point fighting yıldız bayanlar 1. Öznur Tunalı 2. Merve Bulut. – 69 kilogram light contact genç erkekler 1. Tuncay Kaya 2. Hasan Yiğit Öncü 3. Burak Boduç. – 52 kilogram point fighting yıldız bayanlar 1. Fatma İlayda Yüce 2. Melike Desteci. – 4 70 kilogram lighting genç bayanlar 1. Hande Şen 2. Ecem Duru. – 60 kilogram point fighting yıldız erkekler 1. Mert Suiçer 2. Süleyman Kaplan 3. Oğuzhan Karakuş. – 63 kilogram light contact genç erkekler 1. Nadir Aycıl 2. Mevlüt Emir 3. Mahsun Coruk.

 

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle