Hoşgeldiniz  

KULE Mİ KAZIK MI?

SEMİH KÖKEN | 23 Mart 2014 | Siyaset A- A+

Kulenin yatırım maliyeti ne kadar?

Olbia Kule Saçmalığında Skandal Boyut!

Kime rant sağlanacak, kime peşkeş çekilecek?

Yaptığı proje kitapçığıyla Kemer’de alay konusu olan Mustafa Gül’e tepkiler dur durak demeden devam ediyor. Çünkü Gül, beş yıl önce vaat ettiklerini tekrar vaat ediyor. Bu vaatlerin arasına da bazı uçuk kaçık projeler serpiştiren Gül’ün en saçma projesi arasında ‘Olbia Kule’ geliyor. Böyle bir projenin maliyeti ve projelendirmesiyle alakalı hiçbir detay yok? Şimdi herkes Gül’ün kitapçığına bakıp “Kule mi Kazık mı” diye soruyor ve ekliyor: “ Bu iş taş fabrikasına benzemez, vizyon lazım, bütçe lazım? Sende bunların hiçbiri yok” diyor.

 

En büyük işi beş yılda bir vaatler yağdırmak olan Mustafa Gül’ün seçim kitapçığı skandallarla dolu. İçindeki pek çok projenin 2009’la aynı oluşu Kemer’de “ Ben bu filmi görmüştüm” dedirtiyor. Yeniden başkan olmak isteyen MHP’li Mustafa Gül öyle hayali projeler sallıyor ki? Kemer’de herkes “Daha belediye binan yok, yolları yapmadın, park yapmaktan acizsin, bir de 80 metre yüksekliğinde, asansörlü kule yapacakmış” diyerek tepkilerini ortaya koyuyorlar.

Hangi Parayla Yapacaksın?

Bir de işin mali boyutu var. Havalarda uçmaya devam eden Gül, sıraladığı projelerin mali boyutu için kafa yormaya zaman ayırmış mıdır, bilemiyoruz. Belki de, bu işleri gerçeğe dönüştürmenin proje resimlerini internetten indirmek kadar kolay olduğunu sanıyor. Biz üşenmedik, oturduk bir hesap yaptık ve vaatlerini yerine getirmesi için Kemer’in tamamını satması gerektiğini gördük.

Bu, nedir bu?

Bir de Kemer’e yeni bir kule yapacağını söylüyor. Aman, bu ne kule sevdasıymış. Adını da “Olbia” koyacakmış. Olbia’nın Kemer’de işi ne? Bizim bildiğimiz, bu kelime Antalya’nın Arapsuyu mevkisindeki antik bir kentin adı. Neyse, pek önemli değil desek bile bu kule merakını çözemedik bir türlü. Acaba beyimiz seçilirse “fildişi kule”ye mi çıkmayı düşünüyor.

Kemer’li öfkeli…

Kemer’e hiçbir prestij kazandırmayacak olan bu tür işler sadece büyük paraların heba olması sonucunu doğuracağını belirten Kemerliler Gül’ün bu projesi hakkında: “ Onca sorun var, onca yapılması gereken öncelik var. Kule sevdasıyla Kemer’e yeni bir kazık çakmanın, yine birilerine rant sağlamanın derdindeler. Bıktık artık. Biz ayağı yere sağlam basan, ihtiyaçlarımız doğrultusunda yatırımlar ve projeler istiyoruz.”

 

 

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle