Hoşgeldiniz  

SAHİL BÖLGESİNDE TEK SORUNSUZ İLÇE KEMER

SEMİH KÖKEN | 26 Aralık 2019 | Kemer Güncel A- A+

SAHİL BÖLGESİNDE TEK SORUNSUZ İLÇE KEMER

KEMERİN ALT YAPISI  YAPILAN YATIRIMLARLA SORUNSUZ ÇALIŞIYOR.

Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde her bölgeden sel ve afet haberleri gündemi meşgul ederken Kemerden hiç sel haberi gelmiyor.

Tüm sahil beldelerinde sel felaketleri yaşanırken  Kemerde  geçmiş dönemde yapılan başarılı projelerle hiçbir sorun yaşanmıyor.Türkiye de yağmur giderine yatırım yapan Tek Belediye Başkanı olan Kemerin önceki Belediye Başkanı  Mustafa Gül den örnek alınması gerekiyor.

Kemerin on yılına damga vuran Mustafa Gül neler yapmıştı isterseniz şöyle bir bakalım.

Zamanın da ve doğru yolda yapılan  alt yapı çalışmalarıyla Kemerde Yağmur suyu drenajları  zararların önüne geçmiş durumda 10 sene öncesine baktığımızda her yağışta  Ayışığı Parkinin bölgesi sular altında kalır denizle  sokaklar aynı sel halini alırdı.

Bununla birlikte Kemer -1 bölgesinde tüm otelleri su basar maddi acıdan büyük zararlar  yaşanmasına sebeb  olurdu.Kemer 2 caddesi nehire döner araçlar yolda kalır ve su alırdı.

O dönemde Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Gül e bu soruyu sorduğumuzda  Gül şu açıklamayı yaptı.

“biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Yağmurdan kaynaklanan sel felaketi için ne yapabiliriz diyerek işe buradan başladık. Çünkü Yağmur yağdığı zaman vatandaşımızın  korkularını bitirmek istedik ve planlı bir şekilde yer altına yatırım yaparak bu sorunu ilelebet çözdük.Öyleki bundan en çok etkilenen Atatürk caddesindeki büyük otellerdi.

Bunun için işe Atatürk caddesini hem yer altı hem de yer üstü projelerini uygulayarak başladık ve görüldüğü gibi yaptığımız bu sistem halen daha tıkır tıkır işliyor.

Yine aynı şekilde kemer-1 ve kemer -2 de trenaj  çalışlamaları sayesinde Kemerde Sel baskın olayları bitmiştir.

Bize bu paraları nerelere harcıyorsunuz diyenlere güzel bir cevap vermek istiyorum .Sizin  görmediğiniz bilmediğiniz yerlerde Kemer Belediyesi o dönemde yer altına yatırım yaptı ve şimdi sizler onun nimetlerinden faydalanıyorsunuz  dedi.

Liman caddesindeki esnaf arkadaşlarım iyi bilir yağmur yağdığı zaman kimse evinde uyuyamazdı. Acaba dükkanımızın içine su girecekmi diye , arkadaşlarımız hatırlasınlar o zamanlar dükkanların önüne kum torbaları konurdu.

Her yağmur yağdığında Çamyuvayı mutlaka sel  alırdı.Buralarda yer altına büyük yatırımlar yaptık şimdi o kadar çok yağmur yağmasına rağmen hiçbir sorun yok demekki  doğru yatırım yapmışız.” Dedi.

Aynı şekilde Tekirova da gereken alt yapı çalışması yapılmış ve olası sel felaketlerinin önüne geçilmiştir.

Gidin bakın Arslanbucak ve Kuzdere mahallelerine  yağmur yağdığı zaman bu caddelere sandal giriyordu  Dönemimde yapılan yatırımlar sayesinde en ufak bir sıkıntı yok.Bu yatırımların devam edilmesi gerekirken bıçak gibi kesilmesi çok yanlıştır.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle