Hoşgeldiniz  

SADIK BADAK AFAT BÖLGESİ İNCELEME‏

Semih Köken | 22 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kumluca, Finike, Demre ve Kaş bölgelerinde yaşanan felakette yaralar sarılmaya çalışılırken bölgeye ‘geçmiş olsun’ ziyaretine giden AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak’ın da girişimleri ile çöken körüler yeniden tapılırken dere ıslah çalışmaları da başladı.
AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, sel ve fırtınadan zarar gören Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde incelemelerde bulundu. Badak, Antalya’daki afet bilançosunun 23 milyon TL olduğunu söyledi.İlk olarak sera ve ekim alanları zarar gören çiftçileri ziyaret eden Milletvekili Badak, muhtarlardan bölgeyle ilgili bilgi aldı. Çiftçilerin sorunlarını da dinleyen Badak, bundan sonraki süreçte bu tür sıkıntıların yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.
Afatta zarar görenlere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Badak, vatandaşların sorunları ile tek tek ilgilenirken gerek devlet kurumlarının gerekse yerel yönetimlerin ne tür çalışmalar yapabileceği yönünde bilgiler verdi. Tarım İl Müdürlüğü, DSİ ve Tarsim gibi devlet kurumlarının yaşanan olay sonrasında zaman kaybeden harekete geçerek hasar tespitlerine başladığına dikkat çekti.
“Bölgede yaklaşık 4 milyon ton civarında sebze, 1.3 milyon ton da meyve üretiyoruz. Seralarımızın da ağırlığı çok fazla. Türkiye’de örtü altı üretimin yüzde 51’ini karşılıyor”  diyen Sadık Badak, “Seraların sel suları altında kaldığına şahit olduk. Gördüğümüz manzara bizleri derinden üzdü.Antalya’da ki toplam zarar 23 milyon TL. Raporlar bugün imzalanarak Başbakanlığa gönderildi” şeklinde konuştu.
Zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunduktan sonra derhal harekete geçen AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak’ın Finike’de çöken köprü ile ilgili yaptığı girişimler sonrasında DSİ ve Finike Belediyesi köprü ile ilgili çalışmalara başladı. Diğer yandan kapanan dere yataklarının açılması noktasında da DSİ yetkilileri harekete geçerken Sadık Badak, “Önemli olan dertlere derman olmak. Bizler de bu konuda ellerimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Sel sularının biriktiğini, alanda mevcut kurulu olan düdenlerin de kalıcı bir çözüm olmayacağına vurgu yapan Badak, “Birkaç alternatif üzerinde çalışılacak. Bunlardan birisi dağlık bölgenin ortasından kanal açıp suyu başka bir yere tahliye etmek. İkincisi ise bu ovayı besleyen derelere küçük göletler yaparak, suyun göletlerde tutulmasıyla ovamıza akmasını önlemek. Her iki seçenek de değerlendirebilir. DSİ Bölge Müdürümüz ve ekipleri bölge için çalışmaları sürüyor. Tüm çiftçilerimize büyük geçmiş olsun” diye konuştu.
AK Parti Antalya Milletvekili Sadık badak, tarıma yapılan devlet desteği, düşük faizle kredi imkanının yanında tarım alanlarının sigorta kapsamına girmesiyle üreticinin önünün açıldığına vurgu yaptı. Badak, “Bilindiği gibi daha önceden tarım arazisine sigorta yapılamıyordu. Şimdi tarıma sigorta yaptırabiliyoruz. Seranın örtüsüne yaptırabiliyoruz, içindeki ürüne yaptırabiliyoruz, meyve bahçesine yaptırabiliyoruz. Bunlar devletin biz üreticilere sunduğu büyük bir avantaj aslında. Eğer biz bunu çok iyi bir şekilde kullanabilirsek, sigortamızı yaptırabilirsek, bu tarz olaylarda üzüntüye düşmenin önüne geçebiliriz. Eksperler gerekli incelemelerde bulunup tutanaklarını tutmuşlardır. Afattan zarar gören vatandaşlarımızın zararlarını sigorta aracılığı ile önlemiş olacağız. Zaten sigorta bedelinin yarısı da Tarım İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak” dedi.
Badak ayrıca, Finike’ye bağlı Yalnız Mahallesi Boğaz mevkiinde Oğluyla birlikte ‘Kapıçay’ olarak bilinen derenin üzerine kurulu tahta köprüden karşıya geçmek isterken dengesini kaybederek suya düşüp hayatını kaybeden Turgut Soydaş isimli vatandaşın ailesine baş sağlığı ziyaretinde bulundu.
DSC_0037 DSC_0068 DSC_0107 DSC_0111 DSC_0169
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle