Hoşgeldiniz  

Kumsal etabının galibi Jonny Walker

Semih Köken | 03 Ekim 2015 | Kemer Güncel A- A+

Kemer’de bu yıl 6’ıncısı düzenelen Red Bull Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışlarının ilk etabının birincisi Jonny Walker oldu.

Dünya ekstrem enduro motosiklet takviminin en önemli yarışlarından biri olan ve 2010 yılından beri Kemer‘de düzenlenen Red Bull Sea to Sky’ın üç yarış gününün birincisinde Jonny Walker muhteşem bir galibiyet elde etti. Yarışda ikinci sırayı geçen yılın şampiyonu Graham Jarvis (Husqvarna, İngiltere) alırken Andreas “Letti” Lettenbichler (Almanya, KTM) üçüncü oldu.
Sürücüler toplu başlangıç yaparak etrafı çevrilmiş, yuvarlak bir parkurda yarıştı. Kıyı boyunca uzanan yüksek hızlı bir düz kısım ve hem doğal hem insan yapısı engeller içeren Motokros pistine benzeyen, kumlu toprağa sahip bu parkurda yarışı 15 dakika artı bir turla tamamlandı.
Walker sıralama yarışlarında en hızlı turunu yaptı
Red Bull Sea to Sky’ın 1. gününde 30 ülkeden 296 yarışçı üç farklı finalin başlama sırasını belirlemek için sıralama yarışına katıldı. Bu sıralama turlarında Jonny Walker KTM 300 EXC motoru ile en hızlı süreyi elde ederken onu Alman takım arkadaşı Andreas Lettenbichler ve Güney Afrika‘dan Wade Young (KTM) izledi.
İlk gün finali
Öğleden sonra yapılan ilk gün final etabında 5.000 seyirci sahildeki mükemmel enduro yarışının en iyi aksiyonlarını izleme şansı buldu. Akşama doğru en hızlı sürücülerin katıldığı A finali başladığında Alman sürücü Andreas Lettenbichler KTM’si üzerinde en güçlü başlangıcı yapan isim oldu. Jonny Walker ilk virajdan dördüncü sırada çıktıktan sonra yaptığı hamlelerle iki turun ardından birinciliğe yerleşmeyi başardı. 24 yaşındaki Ekstrem Enduro süper yıldızı 2015’teki 6. önemli yarışını dakazanarak Ekstrem Enduro’nun gelmiş geçmiş ilk Grand Slam’ını yapmaya kararlı olduğunu gösterdi.
Graham Jarvis pürüzsüz ve kontrollü ama yine de hızlı bir yarış çıkardı. Üstün sürüş tekniğiyle engellerde biraz zaman kazandı ve bazı yerlerde sürücülerin takılıp kalmasından ileri gelen karmaşadan uzak durmaya özen gösterdi. Andreas Lettenbichler hâlâ yeni geçirdiği ameliyatların etkisinden kurtulamamasına ve taşlı kısımda kaza yapmasına rağmen iyi bir tempo ortaya koydu ve yarışı üçüncü sırada tamamladı. 17 yaşındaki oğlu Manuel Lettenbichler (KTM) 10. tamamladı ve yarınki Orman Yarışı için iyi bir pozisyon elde etti.
Burak Özdemir ve İslam Yıldız 50.lik ve 60.lık gibi derecelerle en hızlı Türk sürücüler oldular.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle