Hoşgeldiniz  

KEMERDE PİTBULL DEHŞETİ YAŞANDI.

Semih Köken | 30 Nisan 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemere Bağlı Aslanbucak mahallesinde önceki gün Pitbull dehşeti yaşandı.

Kemer de yaşayan İ.K. isimli bayan iki köpeğini  tuvalet ihtiyaçlarını  gidermek için dışarıya çıkardı. Evinin bulunduğu mahalle içersin de gezinmekteyken  bir bahçede  salınık olarak gezen Pitbul cinsi köpek korkulukları açarak bayana ve elinde bulunan iki köpeğe saldırdı.

Biranda olan olayda İ.K. isimli bayan  ellerinden ve ayaklarından yaralanırken küçük köpeklerinden birini Boynundan ısıran Pitbull uzun bir süre bırakmadı. Çevreden yetişen vatandaşların uzun süren çabaları ile pitbull olay yerinden kaçarken Yaralanan İ.K.  isimli bayan Hastaneye giderek tedavisini yaptırarak rapor aldı. Ağır yaralanan köpeği ise  Kemerde bulunan veteriner ekiplerince kontrol altına alındı.

Olayın etkisini atlatamayan Bayan   Kemer Polis Karakoluna giderek köpeğin sahibinden şikayetçi oldu.

Olayı anlatan İ.K. “Geçtiğimiz hafta 10:30 sularında tuvalet ihtiyaçlarını gidermek üzere çıkardığım 2 küçük ırk (shih tzu) köpeklerim ve ben tehlike arz eden bir ırk tarafından, sahibinin söylediği şekilde; köpeğinin tasmasını koparıp kaçmış olduğu için malum saldırıya uğradık. Köpeklerimden bir tanesi ve ben yaralandık. Köpeğimin tedavileri devam etmekte olup, gözünde boynundan tutup hırpalanmasından dolayı gözlerinde hiporefleksi gerçekleşti. Yaşadığım travma tarifsiz ve köpeklerimi ihtiyaçlarını gidermek üzere sokağa çıkaramıyorum” dedi.

Konu hakkında Polise ve Kemer Belediyesine  şikayet etmeme rağmen  hiç bir şekilde gelişme sağlanamadığını  dile getiren Vatandaş o  köpek hala o evin bahçesinde salınık olarak geziyor kimse bir şey yapmak istemiyor. İllaki  büyük bir olay olmasımı gerekiyor olayı Cimer dahil her yere şikayet ettim. Ama bu tip  tehlikeli Köpeklerin  kontrol altına alınması lazım diyerek haklı tepkisini dile getirdi.

İşte pitbull gerçeği… Uzmanı açıkladı

İnsanların evcil hayvanları yetiştirme tarzı veya hatalı davranışlarının bazı hayvanları olduğu gibi köpekleri de saldırganlaştırdığı belirtildi. Ülkemizde Fila Brasileiro, Dogo Argentino, Tosa Inu ve Pitbull cinsi köpek ırkının kanunla yasaklandığını söyleyen Veteriner Psikolog Prof. Dr. Tamer Dodurka, “Türkiye’de üretimi, sahiplenilmesi ve satışı yasak olan bu ırklardan Pitbull cinsi köpekler, sahibine saldıracak en son hayvanlardan biri. Bu nedenle eğer köpek sahibine saldırdıysa orada kabahatli olan sahibidir” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle