Hoşgeldiniz  

‘İki yıldır denize giremedik nihayet Türkiye’ye gidiyoruz’

Semih Köken | 18 Haziran 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Rusya’dan ‘Türkiye’ izni çıktı!

Rusya'dan 'Türkiye' izni çıktı!
Türkiye’nin umutla beklediği haber Moskova’dan nihayet geldi.
Türkiye kararına kimi sevindi kimi üzüldü!

Türkiye kararına kimi sevindi kimi üzüldü!

Herkesin umutla beklediği haber Moskova’dan nihayet geldi.

Rusya 22 Haziran’dan itibaren Türkiye’ye uçuş yasağını kaldırma kararı aldı

Rusya, 22 Haziran’dan itibaren Türkiye’ye uçuşlara ilişkin yasakları kaldırdı ve tüm uçuşlara yeniden başlama kararı aldı.

Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova tarafından yapılan açıklamaya göre, Kovid ile mücadele operasyon merkezi, Türkiye’deki vaka sayılarındaki düşüşü ve alınan önlemlerin yeterliliğini tespit ederek, uçuş yasağını kaldırdı.

Bu karar, Türkiye’yi ziyaret eden Rus teftiş heyetinin verdiği olumlu rapora dayanılarak verildi.

Rus heyetin Antalya’ya yaptığı ziyaretin sona erdiğini duyuran Golikova, Türkiye’de turizm sektöründeki personele hızla aşı yapıldığını, otel çalışanları arasında aşılanma oranının şu anda yüzde 60 ila 90 arasında değiştiğini vurguladı.

Golikova ayrıca turistlerden, yurt dışına gitmeden önce aşı vurulmalarını rica etti.

Yasak 15 Nisan’da başlamış, daha sonra 21 Haziran’a uzatılmıştı.

Bu yasak döneminde Türkiye’ye gidemeyen turistlerin Rusya’nın Karadeniz kıyılarına “mecburen” akın etmesi, bu bölgedeki tesislerin tamamen dolması, deniz tatili yapamayan vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine Rusya, Türkiye yasaklarını kaldırmaya karar verdi.

Daha önce Rus yetkililer, şu ana kadar Türkiye turu satın alan ya da rezervasyon yaptıran ancak yasaklar nedeniyle tatile gidemeyenlerin sayısını “1 milyon civarı” olarak açıklamıştı.

Uçuşlar yasaklanmasına rağmen yüzde 60’a yakın turistin Türkiye tatilini iptal etmediği ve uçuşlara başlanmasını beklediği ifade edilmişti.

Türkiye kararına kimi sevindi kimi üzüldü!

Türkiye kararına kimi sevindi kimi üzüldü!
Rusya, Türkiye’ye uçuş yasağı ile ilgili kararı yine “son anlarda” verdi, salı gününden itibaren uçuşlara izin verilmesiyle birlikte binlerce turist hemen bavul toplamaya başladı.
Rusya'dan 'Türkiye' izni çıktı!

Rusya’dan ‘Türkiye’ izni çıktı!

İki yıldır koronavirüs yüzünden Türkiye’ye gidemeyen ve ellerinde satın aldıkları turlarla bekleyen yüz binlerce turist sevinçli. Diğer yandan “üzüntülü” ve hatta “öfkeli” olanlar da var:

‘İki yıldır denize giremedik nihayet Türkiye’ye gidiyoruz’

Kararın açıklanmasının ardından sosyal medyada yorumlar “yağmur gibi” yağmaya başladı.

“İki yıldır deniz giremedik, Türkiye’yi çok özledik, gidiyoruz!” diye coşkularını belli edenler çoğunlukta.

Diğer yandan bazı turistler, “Türkiye açılmayacak diye daha yeni bizim Karadeniz kıyılarına tur satın aldık. Hem de fahiş fiyatla. Şimdi ne onu iade etme şansımız var ne de Türkiye’ye gitme. Bu kadar talihsizlik olmaz” diye yakındılar.

Bazı yorumlarda “Karadeniz kıyılarında denize girecek yer kalmamıştı. Üstelik fiyatlar Türkiye’nin iki katını bulmuştu. Son olarak dün yaşanan rekor yağmurlarla her yeri su bastı ve insanların tatili zehir oldu. Bu yüzden Türkiye’nin açılmasından başka yol kalmadı” görüşü savunuldu.

‘Rus hükümeti halkın tepkisinden çekindi’

Rusya’da, özellikle de Moskova’da Kovid-19 vakalarında rekor kırıldığı gün uçuşların başlatılmasını eleştirenler de var.

Diğer yandan, “Halkın aşı yaptırmaya yanaşmadığı bir dönemde, neden tam da fırsat varken, yurt dışına tatile gitmek aşı yaptırma ön şartına bağlanmadı?” diye soranlar da.

Bazı yorumlarda ise, Rusya’nın 17 Eylül’de iktidar için çok kritik olan Duma seçimlerine gideceği, Kovid-19 yüzünden bunalan ve tatil yapamayan halkın artan tepkisinden çekinen hükümetin Türkiye’ye uçuşlara izin vererek halkın “stresini azaltma” yolunu seçtiği savunuluyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle