Hoşgeldiniz  

Halk Eğitim’den Çamyuva’ya ilk sergi

SEMİH KÖKEN | 11 Haziran 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Kemer İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerin yıl boyunca el emeği göz nuru hazırladıkları el sanatları ve takı sergisi açılışı, Kemer İlçesine bağlı Çamyuva Mahallesi’inde bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi önünde yapıldı. Törene Kemer İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özkaynak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz, Kemer Ak Parti İlçe Başkanı Ferruh Derin ve Çamyuva Muhtarı Adem Urhan katıldı.

Açılışın ardından açılışa katılanlar sergiyi gezdiler. Sergide kursiyerlerin yapmış olduğu işlemeler katılımcılardan övgü dolu sözler alırken sergi sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler veridi ve kursiyerler tarafından hazırlanan börek ve tatlılar ikram edildi.

KURSLAR ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERMEKTE

Yapılan törenin ardından konuşma yapan Kemer İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özkaynak; “Kurslarımız Beldibi’nden Tekirova’ya kadar her mahallemiz de gerçekleştirildi. Tabi bu kurslar vicdanen bizi çok etkiliyor. Ülkemizdeki bazı gelişmeler ve bu gelişmelerin paralelinde ülkemizin verdiği devletimiz verdiği destekle öğrencilerimize, kursiyerlerimize ücretsiz kurs açmaktayız. Kursiyerlerimizin etkin ve zamanı verimli değerlendirmesi , ailesi ve çevredeki insanlarla sosyal iletişime geçebilmesi , ailedeki ve tüm zamanını mutlu değerlendirebilmesi açısından ve kendi ekonomilerine katkı sağlaması açısından çok önemli. Zaten bu kurslar aynı zamanda meslek edindirme kursları. Kursiyerlerimize de yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. İlçe milli eğitim müdürümüze de, Büyükşehir Belediye Başkanımıza da verdiği katkıdan dolayı da teşekkür ediyorum. İnşallah Halk Eğitim Merkezi olarak ilçemiz genelinde daha değişik kurslarda açmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda burada bulunan herkese ihtiyacımız var çünkü biz bu kursları ücretsiz olarak vermekteyiz ve sizler sayesinde bunun tanıtımını yapabiliyoruz” dedi.

YÖRE İNSANLARIMIZ MESLEK SAHİBİ OLUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz ise; “Açılan sergimizde gördüğüm kadarıyla burada el emeği göz nuru var güzel bir çalışmalar var. Sanat çalışmaları var. Biz inanıyoruz ki sizin bu güzel sıcak düşünceleriniz bu çalışmalara yansımış. Anadolu insanın ince ruhunun güzelliği, temizliği, hoşgörüsü bu eserlerinize yansıtmışsınız. Sizleri tebrik ediyorum. İlçe Halk Eğitim ve Milli Eğitim müdürlerimiz, Kemer’de bir atılım gerçekleştirdi. Sık sık halk eğitimiyle ilgili açılışları takip ediyoruz seviniyoruz. Yöremiz insanına katkıda bulunuyorlar. Burada eğitim alan kursiyerlerimizi birer meslek sahibi yapıyorlar. Bu çalışmaların bölgemize büyük katkılar sunduğuna inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak da bizde yapılan emeğe bir katkı koyabiliyorsak bizi en çok mutlu edende bu oluyor. Ben burada bulunan Müdürlerimizi, kurs eğitmenlerini ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KURSİYERLER ÖĞRENDİKLERİYLE BİR KÜLTÜRÜ GELECEK YILLARA TAŞIYORLAR

Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan ise serginin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Bende milli eğitim müdürü olarak başta halk eğitim müdürümüz Mustafa Bey, Usta öğreticilerimiz öğretmenlerimizi ve kursiyerlerimizi yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Yapılan el emekleri kültürümüzü yansıtıyor. Kursiyerlerimiz işlemelerinde doğayı ve sevgiyi işliyorlar. Öğrendikleri çalışmaları çocuklarına öğretiyorlar ve bununla birlikte bir kültürün aktarılmasını sağlıyorlar. Bundan dolayı çok büyük bir elçilik görevi yaptıklarını düşünüyorum. Kendilerine yaptıkları bu elçilik görevinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yıl bir değişiklik oldu sadece bir hafta veya bir günde değil her bölgede haftalar boyu sergi düzenlendi ve o bölgenin beldenin bütün halkının dikkatini çekti. Destek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle