Hoşgeldiniz  

13 Mart’ta sağlık çalışanları g(ö)revde

SEMİH KÖKEN | 11 Mart 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, sağlıkla ilgili faaliyet gösteren 14 meslek örgütünden temsilciyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, hükümetin sağlıkla ilgili politikalarını eleştirdi. Hükümetin sağlık alanında reform adı altında uyguladağı ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın özünde sağlık çalışanlarının emeğinin sömürülmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, 14 Mart Tıp Haftası’na da her yıl giderek artan sorunların yükü altında gireceklerini söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, “Artık dayanılmaz hale gelen sorunlarımıza bir nebze çare olabilecek acil taleplerimiz için 13 Martta tüm sağlık çalışanları olarak g(ö)revde olacağız” dedi.

 

 

13 Mart Cuma günü acil ve yoğun bakım gibi birimler hariç sağlık hizmeti verilen her yerde tüm sağlık çalışanlarıyla dayanışma içinde sağlık hizmeti sunamayacaklarını ilan ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Ertan Yılmaz, tüm sağlık çalışanlarının performans ve ciro baskısı altında taşeron sistemiyle çalıştırıldığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’nı çağdaş köleliğe son vermeye çağırdıklarını belirten Prof. Dr. Yılmaz, emekli hekim ücretlerinin artırılmasını, sağlık çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmesini istediklerini söyledi. Sağlık alanında rakamları değil, niteliği esas alan bir politikayı talep ettiklerini de belirten Prof. Dr. Yılmaz, hastaların da katkı ve katılım payları, ilaç parası, reçete parası gibi ücretler altında ezildiğini vurguladı.

 

Prof. Dr. Yılmaz, “Herkesin, eşit, ücretsiz, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi için taleplerimiz yerine getirilsin, halkın sağlık hakkı kısıtlanmasın diye 13 Mart 2015 günü acil ve yoğun bakım gibi birimler hariç, sağlık hizmeti verilen her yerde, sağlık emek-meslek örgütleri ve tüm sağlık çalışanlarıyla dayanışma içinde sağlık hizmeti sunamayacağımızı ilan ediyoruz” dedi. Yılmaz, 3 Ocak 2015 tarihinden beri cumartesi günleri aile sağlığı merkezlerini açmama eyleminin 14 Mart Cumartesi günü ve sonraki haftalarda sürdürüleceğini de açıkladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle