Hoşgeldiniz  

Şoförler Seminerden Sonra Gala Gecesinde Stres Attı

SEMİH KÖKEN | 09 Ocak 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Şoförler Seminerden Sonra Gala Gecesinde Stres Attı

Kemer Belediyesi tarafından İkincisi düzenlenen Kemer’deki taksi ve otobüs taşıyıcılarına Kişisel Gelişim ve İletişim Semineri verildi.
Kemer’e bağlı Göynük Mahallesine bağlı Beldibi mevkiinde hizmet veren Rixos Sungate otelde verilen seminere, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Eşi Neşe Gül, Başkan Vekili Recep Yılmaz, Meclis Üyeleri Semih Top ve Özcan Çeliktaş, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Tıraş, Kemer’de hizmet veren otobüs duraklarının yanı sıra 9 taksi durağı çalışanları, durak başkanları eşleri ve çocukları ile birlikte 1.500 kişi katıldı. 2 gün sürecek olan seminerde Şoförler ve Araç sahipleri kişisel gelişim ve beceri eğitimi alıyorlar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Kemer Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Tıraş; Bizleri bir araya ikinci defa getiren ve bu eğitimlerin bizlere verilmesinden dolayı Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e teşekkür etti. Eğitimin faydalı olacağına da inanıldığını belirten Tıraş; biz turizm bölgesinde taşıyıcılık yapıyoruz bu eğitim bizim için çok önemli. Sizleri bir arada görmek beni mutlu etti ve sizlerin huzurunda bizlere böyle bir ortamı ikinci kez sağladığı için başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum diyerek Başkan Gül’ü sahneye davet ederek bir de plaket takdim etti.
Kürsüye konuşmasını yapmak üzere gelen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; Gala yemeğine katılan herkese tek tek teşekkür ederek bu sene ikincisini düzenlediğimiz bu güzel geceye hoş geldiniz. Biz Kemer belediyesi olarak sosyal belediyecilikte örnek alınacak ve kıskanılacak bir belediyeyiz. Geçtiğimiz yıl ki seminere de değinen Başkan Gül, geçtiğimiz yıl sizlerle birlikte 2-3 günümüzü birlikte geçirdik, o dönemde şunu gördük: “Eşlerinizde, çocuklarınızda ve ailelerinizde büyük bir mutluluk gördük” zaten bu yaptığımız seminerin özel amacı bizde sizler gibi aynı kaderi paylaşıyoruz. Özellikle yaz dönemlerinde hemen hemen tatil yapma ve bir arada olmanın sıkıntısını sizlerle birlikte yaşıyoruz. Neden derseniz sizler çalışıyorsunuz, bizler ise hafta sonlarında düğünlerimiz, mevlitlerimiz, cenazelerimiz ve Kemer halkımızın en iyi ve en kötü gününde hep yanlarında olmak istiyoruz. Ondan dolayı ki bizde özveri ile bunları yapıp tatile gidemediğimiz dönemler de oluyor. Bu eğitim hem sizlere hem de ailelerinize hem tatil hem de kaynaşma ve tanışma hem de dinlenme fırsatı oluyor.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar
Sizler turizmin aynasısınız diye sözlerine devam eden Başkan Gül; Turist hava alanından çıktıktan sonra oteline gelene kadar, otelden çıktıktan sonra geriye dönüşte hava alanına gidene kadar ilk tanıştığı ve merhaba dedikleri ve gördükleri ilk algı sizlersiniz yani taşımacı arkadaşlar. Tabi sadece Kemer değil bölgemizdeki taşımacılık yapan tüm arkadaşlar onlara itibarı bırakan sizler giyiminizle konuşmanızla onlara yaptığınız hizmetle ilk bıraktığınız izlenimle büyük önem arz etmektesiniz. Geçtiğimiz sezonda büyük bir sıkıntı ile yaşadık. Onun için sizlerin turiste bırakacağınız güven ve itibar bizim gelecek yıllardaki turistin Kemer’e gelmesindeki en büyük etken olacaktır. Kılık Kıyafetlerin de önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gül, ben bundan sonra durak başkanı arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Özellikle her durakta giyimler bir olsun, bu gün dünyanın her yerinde turizm bölgelerinde dolaşıyoruz. Herkes bembeyaz gömlekleri ile hizmet veriyorlar. Bizler de aynısını yapalım.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, oturan insanlar, masa, düğün ve iç mekan

Biz sakalımızı keselim, Atamızdan da örnek veren Başkan Gül, 30 yıl savaşmış, niçin savaştı işte bizleri bu güzel gecede buluşturmak için, eğer o gün o savaşı mücadelesini vermemiş olsaydı, bu gün burada hiç birimiz olamazdık. Onun içi, bakın 30 yıl savaşan bir atamızın dağda savaşırken, dağda gezerken ve bu ülkeyi nasıl kurtarırım diyerek dolaşırken kitap yazıyor, 4 ülkenin önemli danslarını öğreniyor o da yetmiyor o dönemde Fransız dilini öğreniyor. O dağda savaş yapan atamızın bir gün sakallı fotoğrafını görmüyoruz. Siz hiç atamızın sakallı bir fotoğrafını gördünüz mü? Biz turizm bölgesinde çalışan birer emekçiyiz bizler pırıl pırıl olmak zorundayız. Çünkü bizim ilk görüntümüz turiste karşı çok önemlidir.
Turizmdeki en önemli hizmet sizlerle başlıyor, bu gün geçmişe baktığımız zaman, İtalya Yunanistan, İspanya turizmde rakiplerimizdi, bu gün baktığımızda ise bu işin içine Arap ülkeleri de girmemeye başladı. Allah bize bir daha 2016 yılını yaşatmasın, bize bu 2016 yılını bir daha yaşatırsa Kemer’de ne taksinin sahibi ne Kemer’de dolmuşun sahibi ne Belediye’nin sahibi kalır her şey ortadan yok olur gider.

Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, oturan insanlar, masa, kalabalık ve iç mekan

Bunları yaşamamız için turizm bizim için çok önemli, Turizm evimizdeki bir çocuk gibi eşimiz gibi bir kardeşimiz gibi ona çok önem vermeliyiz. Artık bu saatten sonra turizm biterse biz otellerimizi yıkıp, sebze ve meyve ekemeyiz eksek bile kime satacağız tarımın durumu ortada. Biz turizm de en iyi payı kazanabilmek için mücadele etmek zorundayız. Bakın geçen sene bir Rus uçağı düştü, Rus uçağının düşmesi ile 1 Milyon 80 bin turistin Kemer’e gelmemesi demekti. Bunları bir daha yaşamamak için 9 Ocak ta evimden çıktım, 4 haziran da evime girdim. Sizlerde görüyorsunuz her hafta bir ülkedeyiz Kemer’in tanıtımı için. Tanıtımın önemine de değinen Başkan Gül; bizim bölgemiz turizmden ekmeğini kazanıyor. 24 ülkede 26 fuarlara gittik. Ocak ayından bu güne kadar her hafta turizm için yollardayız. 5 günde 5 ülke Kemer için dolaşmak zorunda kaldık. Kemer’in tanıtımı için elimizden gelen tüm imkanları kullanıyoruz ve çalışıyoruz.

Görüntünün olası içeriği: 19 kişi, kalabalık, masa, düğün ve iç mekan

Kemer’e gelen bir milyon Rus turistin açığını kapatabilmek için iç piyasaya döndük, Başta Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kayseri ve Konya olmak üzere birçok ilimizi ziyaret ederek acente acente dolaşarak Kemer’imizi tanıttık ve de bunu başardık. Bunu 1 milyon olarak bekliyorduk ama daha rakamları almadım 600-700 bin civarında yerli turist ağırladık 2016 yılında. Bu salonda bulunan 1,500 kişinin kaderi turizme bağlı diye sözlerine devam eden Başkan Gül, bu çalışmaları Kemer ve bölgemiz için yapıyoruz. Sizler beni bunları yapın diye bu göreve getirdiniz. Bizler de yapmaya devam edeceğiz. Bu sene ikinci sınav senemiz, bu sene iyi sınav verir başarılı olursak sizler kazanırsınız. Katıldığınız bu seminerde hepinize başarılar diler iyi bir turizm sezonu dileklerimle en kötü günümüz böyle olsun, Allah bizleri korusun ne mutlu Türküm diyene. Dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle