Hoşgeldiniz  

ŞEMSİYE YERİNE BRANDA

SEMİH KÖKEN | 12 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yaz sezonunda yeniden düzenlenen Konyaaltı Plajı’na, gelenlerin kullanması için 7 bin şezlong, 3 bin 500 şemsiye ve sehpa konuldu. Geçen yıl ücretsiz verilen bu hizmette bu yıl değişikliğe gidildi. Belediye, ücretsiz güneş şemsiyelerini kaldırarak yerlerine demir kazıklarla plaj şeridine sabitlenen brandalar gerdi. Belediyenin bu değişikliğe, ücretsiz kullanıma sunulan şezlong ve şemsiyelerin çalınması ve kaybolması nedeniyle gittiği kaydedildi.

DUŞLARDAN SU 15 HAZİRAN’DA AKACAK

Yaz sezonu için hazırlıkların devam ettiği sahilde yeni duş bölümleri ve soyunma kabinleri de inşa edildi. Duşları büyük bölümüne henüz su verilmedi. Suların akmadığını bilmeyen tatilciler, duş kabinine kadar gidip duş alamadan geri dönüyor. Duşlara suyun 15 Haziran’dan itibaren verileceği açıkladı.

UYANIK OTELLERİN ŞEZLONGLU YER İŞGALİ

Sahil şeridi üzerinde bulunan oteller ise otel müşterilerinin kullanımı için plajda şezlong ve şemsiye dikerek yer belirledi. Bazı oteller tamamı halka açık olan sahil şeridine özel güvenlik görevlileri koyarak giriş çıkışları kontrol altına aldı. Bazı oteller ise sahile plastik şezlong yerine ahşap şezlong koyarak özel kullanım bölgesi izlenimi verdi.

BRANDA GÖRÜNÜMÜ ÇOK İLKEL

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde denize paralel 4 ayrı şerit halinde, metrelerce uzunlukta döşenen brandaların görünümü, tepkilere neden oldu. Tatilciler, branda güneşliklerin çok ilkel olduğunu söyledi. Plajı sürekli kullandığını belirten bir esnaf ise “Geçen yaz burada belediyenin koyduğu şezlong ve şemsiyeleri arabalarının bagajına atıp götürenleri gördük. Bu tür davranışlar tekli şemsiye kullanımı yerine branda uygulamasının gelmesine neden oldu. Şimdi demir kazıklara bağlı brandaların altında güneşten korunuyoruz. Şezlong ise yok. Herkes kendi havlusunu getirip seriyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle