Hoşgeldiniz  

Güven kardeşlerin konteyner ev sevinci

Semih Köken | 12 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Güven kardeşlerin konteyner ev sevinci

KONYAALTI Doyran Mahallesi’nde yıllardır aynı barakada yaşamlarını sürdüren Mehmet- Arife Güven ile Fevzi- Emine Güven’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sahip çıktı. Derme çatma evlerinde kışın soğukta, yazın sıcakta zor şartlarda yaşayan iki aileye, yaşlı kullanımına uygun konteyner evleri teslim edildi.

KONYAALTI DOYRAN MAHALLESI'NDE YILLARDIR AYNI BARAKADA YASAMLARINI SURDUREN MEHMET- ARIFE GUVEN ILE FEVZI- EMINE GUVEN'E, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL SAHIP CIKTI. DERME CATMA EVLERINDE KISIN SOGUKTA, YAZIN SICAKTA ZOR SARTLARDA YASAYAN IKI AILEYE, YASLI KULLANIMINA UYGUN KONTEYNER EVLERI TESLIM EDILDI. (EMINE GUVEN) (FOTO:ANTALYA-DHA)
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler uzmanları, Konyaaltı Doyran Mahallesi’nde derme çatma bir barakada eşleri ile birlikte yaşam mücadelesi veren Mehmet ve Fevzi Güven kardeşlere yardım eli uzattı. 72 yaşındaki Mehmet Güven eşi 68 yaşındaki Arife Güven ile 77 yaşındaki Fevzi Güven ve 69 yaşındaki Emine Güven çiftini ziyaret eden uzmanlar, her iki ailenin de aynı barakada, zor şartlar altında ve sağlıksız koşullarda yaşamlarını sürdürdüğünü tespit etti. Güven kardeşlerin durumundan haberden olan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, her iki aileye ayrı ayrı ev gönderilmesini istedi. Kışın yağmur ve soğukla, yazın da sıcakta güçlükle yaşayan Güven kardeşlere, kullanımlarına uygun, iki odalı, tuvaleti ve banyosu olan konteyner evler teslim edildi.

ARTIK RAHAT EDECEĞİZ

7 yıldır barakada yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Mehmet- Arife Güven çifti, “Daha önce evim mahalle içersindeydi. Hayvancılıkla uğraşıyordum. Ancak evimin olduğu alan hayvancılık yapmaya uygun değildi. O yüzden mahalle dışında kalan buraya yerleştim. Yaklaşık 7 senedir barakada yaşamımızı sürdürüyoruz. Ancak kış aylarında barakada yaşamak çok zor oluyordu. Evimiz akıyordu. Kışın ayrı, yazın ayrı bir çilesi var. Ama hep şükür ettik. Yeni evimizin gelmesinden çok mutluyum. Yeni evimizde bu sıkıntıları yaşamayacağız. Bizi ev sahibi yapan herkesten Allah razı olsun. Şu üç günlük dünyada eşimle beraber rahat edeceğiz. Çok mutluyuz” diye konuştu.

BAŞKAN TÜREL’E TEŞEKKÜR

Eşi Emine Güven dile birlikte, bir bahçe içersindeki barakada yıllardır yaşamlarını sürdürdüklerini anlatan Fevzi Güven ise “Yeni evim geldiği için çok sevinçliyim. Yıllardır Doyran’ın yaylalarında çobanlık yaptım. Sürekli yaşadığım düzenli bir evim yoktu. Son bir yıldır yeğenimin bahçesine bir baraka yaptım. Zor şartlar altında karı-koca yaşayıp gidiyoruz. Şartların kısıtlı olmasından dolayı eşim çoğu ev işlerini yapamıyor. Naylon bir barakada yaşamak hiç kolay değil. Çok zorluğu var. Kışın yağmuru çamuru var, yazın sıcağı var. Tuvaleti, banyosu ayrı bir sorun. Ama şimdi yeni evimizde bu sorunları yaşamayacağız. Bu evi bizlere hediye edenlere, bizi ev sahibi yapanlara çok teşekkür ediyorum. Allah, devletimizden, Büyükşehir Belediyemizden razı olsun. Menderes Başkanımız bizi ev sahibi yaptı, yüzümüzü güldürdü. Allah da onu güldürsün hep mutlu etsin” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle