Hoşgeldiniz  

Aşure İkramında Turistlerden Büyük İlgi

Semih Köken | 11 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Aşure İkramında Turistlerden Büyük İlgi

Kemer Belediyesi, her yıl geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımını bu yıl da gerçekleştirdi. Turistler ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Aşure gününe Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top aşure ikramında bulunduğu vatandaşların Muharrem Ayı’nı kutladı.
Bu yıl aşure dağıtımında turistlere ve vatandaşlara Türkçe ve İngilizce yazılı broşürler dağıtılarak Aşure dağıtımın önemi ve hangi malzemelerden yapıldığının tarifi yer almaktadır.
Kemer Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişikler Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımını bu yıl ilki Liman Caddesi ve Deniz Caddesinin birleştiği yerde yapılınca Kemer’e gelen yerli ve yabancı turistler tarafından da büyük ilgi gördü. Bazı turistler ise Aşure yedikten sonra teşekkür ederek bol bol hatıra fotoğraf çektirdiler.
Başkan Yardımcı Semih Top yaptığı açıklamada, “aşure gününün birlik ve beraberliğin simgesi haline geldiğine dikkat çekti. Türk kültürünün özünde dayanışma olduğunu vurgulayan Belediye Başkan Vekili Semih Top, bu gelenekleri yaşatarak dayanışma duygusunu daha da arttırmayı amaçladıklarını” söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle