Hoşgeldiniz  

Antalya’daki makamına Erdoğan’ın resmini tutanakla astıran müdür gitti

Semih Köken | 18 Şubat 2022 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, makamına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmini astırdığı gün yeniden görevden alındı.

Antalya İl Kültür Müdürü olarak görev yapan İbrahim Acar’ın, son günlerde başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Göreve geldiğinde, gazetelerde ‘El sıkmayan müdür’ olarak manşetten haberi verilen İbrahim Acar, bu görevde tam 17 yıl kalmayı başardı.

Çok sayıda bakan eskiten Acar’ın yıldızı, son Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile söndü. 1982 yılında memuriyete başlayan ve tam 40 yıldır kamuda çalışan Acar, Bakan Ersoy’un talimatıyla 2020 yılının Aralık ayında Antalya Valiliği emrine verildi.

Hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınan İbrahim Acar’ın durumu, iddiaya göre Ak Parti MKYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bildirildi. Erdoğan, bu tayini tam 7 ay boyunca engellemesine rağmen, Bakan Ersoy’un ısrarcı olması üzerine kararı imzalamak zorunda kaldı.

Yasaya göre 3 yıldan fazla il müdürlüğü yaptığı için kültür ve turizm uzmanı olması gereken İbrahim Acar,  normal memur olarak atandığı gerekçesiyle idari mahkemeye göreve iade davası açtı.

İbrahim Acar (Sağda) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının nerede olduğunu soruyor.

Hakkında herhangi bir soruşturma olmadığı ve disiplin suçu işlemediği de öğrenilen Acar, açtığı davayı kazandı. 31 Ocak 2021 günü Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koltuğuna oturan Acar, aynı gün ilginç bir olaya da imza attı.

Makamından ayrılırken duvarda asılı duran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı yerinde olmadığını fark eden Acar, hemen talimat vererek fotoğrafı buldurdu ve astırdı. Bu olay da bir tutanakla belgelendi.

Tutanağa şu not düşüldü:

“İl müdürlüğü makam odasında; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraf tablosu bulunmadığı için, 80020 taşınır nolu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraf tablosu 31.01.2022 tarih ve saat 12.50’de İl Müdürümüz İbrahim Acar’ın talimatı doğrultusuna makam odasına asılarak tutanak altına alınmıştır.”

Tutanak, İbrahim Acar ve iki memuru tarafından imzalandı.

Gün Haber‘in edindiği bilgiye göre, İbrahim Acar, Erdoğan’ın fotoğrafını astırdıktan saatler sonra yeniden görevden alınıp bu kez Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü emrine verildi.

Acar’ın yeniden dava açacağı öğrenildi.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle