Hoşgeldiniz  

Antalya jandarması sosyal medya hesaplarını izliyor

Semih Köken | 14 Şubat 2022 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2021 yılı içerisinde, 5 bin sosyal medya hesabı ile 2 bin 600 web sitesi üzerinde kanunlara aykırılık teşkil eden suç içeriklerinin tespiti amacıyla araştırma yaptı.

Herkese açık internet ve sosyal medya mecralarında, her türlü suça konu içerikleri yayınlayan kişilerin sosyal medya hesaplarında ve web sitelerinde yapılan araştırmalar sonucunda şu tablo ortaya çıktı:

Cumhurbaşkanına Hakaret: (73)

Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik: (36)

Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyetini Devletini ve Kurumlarını Aşağılama: (13)

Terör Örgütü Propagandası yapan hesap: (97)

Terör Örgütü Propagandası yapan web sitesi: (16)

Suç ve suç unsuruna yönelik diğer yazışmalar (30)

Toplamda 265 hesaba işlem yapıldığı belirtilen jandarma açıklaması şöyle:

“Bu çalışmalar kapsamında 265 şüphelinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Buna göre Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimat gereğince; Antalya ilinde ikamet ettiği tespit edilen 94 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış olup bu şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Antalya dışında farklı illerde ikamet ettiği tespit edilen ve haklarında adli işlem yapılması gereken 171 şüpheli hakkında tanzim edilen açık kaynak araştırma raporları ilgili kolluk birimlerine gönderilmiştir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu aracılığı ile 1533 müstehcen ve bahis içerikli yayın yapan sitenin erişimine engellenmesi sağlanmıştır. Yasadışı yayın yapan web sayfaları hakkında araştırmalarımız devam etmektedir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle