Hoşgeldiniz  

YANMADAN KURTULALIM

SEMİH KÖKEN | 07 Ağustos 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

YANMADAN KURTULALIM

Türkiye  yanıyor içimiz yanıyor bir avuç su ile koca dağları söndürmeye çalışırken mucizeler bekliyoruz. Yıllardır umursanmayan ağaç popülasyonu iğne yapraklı ağaçların çoğalması ile büyük bir tehdit haline geldi.Küresel ısınma ve terör saldırıları sonucun da önlenemeyen büyük yangınlar çıktı ve günlerce devam etti etmeye de devam ediyor.

İster terör saldırısı olsun ister doğal yanma olsun bu ormanlar bizim ve içimiz cayır cayır yandı . Hafızalardan silinmeyecek bir afet yaşıyoruz.

Hemen yakınımızda Manavgat yandı bitti. O kadar söndürme aracı olmasına rağmen rüzgarın gücü galip geldi ve görülmemiş bir afet yaşandı.Devlet  yoktu gibi anlamsız söylentiler dünyaya yardım çağrıları atma sadece bizi küçük düşürürken kimsenin umuruna da gelmedi.

Yalan terörü estirildi. Soyla medyada hükümet linç edilmek istense de saha olanları bir bir gördük Bakanlar vekiller her zaman yanımızdaydılar ve halen daha yanan yerlerde vatandaşın yanındalar.

Gelelim Kemere …

Kemer dört  bir yanı yerleşim yerleri dahil kos koca bir ormanın içinde kapalı bir kutu…

Tüneller dışında orman içinden gidilen iki giriş çıkışı olan bir belde…

Bunun için çok büyük bir önemi var. Sahillerdeki otelleri bir kenara bırakın yerleşim yerleri orman ile iç içe girmiş durumda

Çıkacak en ufak bir kıvılcım tüm kemeri değil  komple bütün bir  Batı Akdeniz in yanmasına neden olur.Bunun için çok daha hassas olunması gerekiyor.

Tam bunları düşünüp empati yaparken ilk ihbar ilk kıvılcım Kemerin Aslanbucak mahallesinde görüldü. Belki doğal çıkmıştı yangın ama tüm kemerde yaşayanları biranda alevlendirdi. Olay yerine binlerce kişi ellerindeki kovalarla o yangını söndürdü. Peki orda değil de başka yerde çıksaydı o kadar şanslı olurmuyduk. Bunu  hep birlikte yaşadık.Allahtan orada su kanalı vardı ve içinde su vardı. Kızlarımız kadınlarız gençlerimiz çıkan yangını can siperhane söndürdü.

Aynı vatandaş önceki gün Beycikte çıkan yangına müdahele etti.

Kemer ilk kez  olarak bu kadar birlik ve beraberlik içinde idi. Göz yaşlarını tutamayan bir çok kişi gördük gözlemledik.

Sonra birlik beraberlik örgütlenmeye çalıştı.

Çünkü Başka Kemer yoktu…

Yanan canları giden ormanları  diri diri  yanan hayvanları gördükçe daha da kilitlendik.

Gruplar kurduk 7/24 nöbet tutuyoruz.

Birlik ve beraberlik güzel ama dikkatli olmamız lazım …

Sürü psikolojisi  ile olaylara müdahale etmek grupların işi değil onlar ormanı koruyacak en ufak bilgiyi  kolluk güçlerine aktarmak olacaktır. Amacı dışına çıkmak ise tam bir magandalık olur.

Onun için tüm vatandaşlarımızın bu konuya daha da duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Önümüzdeki günlerde Yangın için uykusuz kalalım ama dikkatli olalım.

Çünkü başka Kemer Yok..

Kemeri yaktırmayacağız…!

Ayışığı nın tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle