Hoşgeldiniz  

BU GENÇLERE HAYAT VERDİNİZ DEVAMI GELMELİ

Semih Köken | 13 Ocak 2021 | Spor A- A+

BU GENÇLERE HAYAT VERDİNİZ DEVAMI GELMELİ

YENİDEN HAYATA GEÇİRİLMELİ

Antalya’da 2011-2013 yılları arısında düzenlenen ‘Minik Kramponlar’ projesiyle 50 bin öğrenci taranmıştı. Bunların 14’ü Antalyaspor’a kazandırıldı. Ali Yavuz Kol ise elde tutulamadı, Galatasaray’a kaptırıldı

YENİDEN HAYATA GEÇİRİLMELİ 

 

Erken yaşta keşfetmek 

Bu sezon altyapı hamlesi başlatan Antalyaspor, eski başkan Hasan Akıncıoğlu döneminde hayata geçirdiği ‘Minik Kramponlar’ projesiyle Antalya’daki ilk ve orta öğretim okullarını adeta taramadan geçirmişti. 2011-2013 yılları arasında Antalya Valiliği, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalyaspor’un ortaklaşa organize ettiği proje ile birçok yetenekli futbolcu Antalyaspor’a ve ülke futboluna kazandırıldı. Projenin amacı yetenekli sporcuların erken yaşta keşfedilmesiydi. Projenin kapsamı ise, Antalya’daki tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarıydı.

Yönetim değişikliği sonlandırdı 

5 yıl olarak belirlenen proje sadece 1,5 yıl sürdü. Bu süre zarfında tam 50 bin minik krampon futbol oynatılarak yetenekli olanlar tespit edilip Antalyaspor’a kazandırıldı. Projenin ana sponsorları Medical Park Hastanesi ve Antalya Milli İl Eğitim Müdürlüğü olmuş ve turnuvada giderlerin tamamını karşılamışlardı. O dönem Antalyaspor’un geleceğini kurtaracağı konuşulan proje, yönetim değişikliğiyle sonlandırıldı. Dönemin Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu’nun istifasından sonra göreve gelen Gültekin Gencer’in görev verdiği alt yapı hocaları projeye nokta koydu.

Bünyamin Balcı ve Ali Yavuz Kol 

Türkiye’de bu kadar kısa sürede 50 bin öğrenciye ulaşılarak yapılabilen bir projenin olmadığı ifade ediliyor. Futbolseverler, mevcut Antalyaspor Yönetimi’nin bu konuyu yeniden ele alıp projenin devam ettirilmesini istiyor. Bu proje sayesinde bugün 15 futbolcunun profesyonel liglerde oynadığını belirten futbolseverler, “Bunların başında Antalyaspor’da forma giyen Bünyamin Balcı geliyor. Yine Galatasaray’da oynayan Ali Yavuz Kol da bunlardan biri. Bu proje bu sezon yeniden alt yapıya yönelen Antalyaspor’un geleceğini kurtarabilir” dedi.

 

 

‘Torpil olmadan hayallerine kavuşacaklardı’ 
O dönemde projenin sorumlusu olarak görev yapan Bahri Kurt, “Beden eğitimi öğretmenleri, Antalyaspor alt antrenörleri ve amatör takımlarda çalışan antrenör arkadaşlarımızın projede büyük emekleri ve destekleri oldu. Bu proje ile bizler bir felsefe ortaya koyduk. Artık okullardaki öğrenciler minik kramponlar projesini sabırsızlıkla bekler duruma gelmişti. Yetenekli sporcu öğrenciler torpil olmadan yetenekleri derecesinde hayallerine kavuştuklarını biliyorlardı. Bu proje ile Antalyaspor’un geleceği çok daha emin ellerde olacaktı. Bu projenin kısa vadede bile meyvelerini verdiğini mutlulukla görmekteyiz. Kesinlikle proje yeniden uygulanmalı ve her yıl tekrarlanmalıdır. Antalya’mız yetenekli çocuklarımızla doludur, yeter ki sizler fırsat verin. Bu proje ile toprağa ekilen tohumlar yeşermiş ancak olgunlaşmadan cahil insanların ayaklarının altında ezilmişlerdir. Aralardan Bünyamin’ler, Ali Yavuz’lar, Cenk’ler, Berkay’lar, Mustafa’lar, Serdar’lar ezilmeden kurtulmuşlardır” dedi.

 

Projede parlayan yıldızlar 

OYUNCU KULÜP 

Bünyamin Balcı  Antalyaspor

Hamza Özdemir Alanyaspor

Emre Demir Antalyaspor

Fehmi Koç Antalyaspor

Serdar Poyraz Antalyaspor

Mustafa Erdilman Antalyaspor

Enes Sancar Şahin Antalyaspor

Cenk Şen Antalyaspor/Bodrumspor kiralık

Mikail Başar Antalyaspor/Bodrumspor kiralık

Berkay Fındık Antalyaspor/Bodrumspor kiralık

Cengiz Demir Antalyaspor/Bodrumspor kiralık

Berkay Arslan Antalyaspor/Kemerspor kiralık

Mustafa İnan  Antalyaspor/Kemerspor kiralık

Talha Bulut Antalyaspor/Kemerspor kiralık

Ali Yavuz Kol Galatasaray


Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle