Hoşgeldiniz  

VALİ BEY KUŞ GİBİ UÇTU

SEMİH KÖKEN | 01 Ağustos 2014 | Antalya Haber, Spor, Turizm A- A+

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, yamaç paraşütü ile başarılı bir uçuş yaptı.
Yaklaşık 4 yıldır Antalya’da görev yapan Recep Yüksel, eşi ve 2 çocuğu ile Kemer’de 2365 metre yükseklikte bulunan Tahtalı Dağı’na Olympos Teleferik ile çıktı. İşletmeyi ziyaret eden Vali Yardımcısı Recep Yüksel daha sonra Tandem uçuşu yaptı.

46 yaşındaki vali yardımcısı Yüksel, gökyüzünde bir kuş gibi süzülüp 2365 metre yükseklikten Antalya sahillerini izleyerek sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi.

Antalya’da, İl Turizm Koordinasyon Kurulu, Antalya Turizm ve Tanıtma Konseyi, Turizm Altyapı Hizmet Birlikleri ve Mavi Bayrak konusunda valilik koordinasyonunu sağlayan Recep Yüksel, ilgili olduğu turizm alanında da zorlu bir aktiviteye imza atmış oldu.

TANDEM UÇUŞU NEDİR?

Yaklaşık 42 m2 büyüklüğünde bir alana sahip iki kişilik yamaç paraşütünde, pilot ve yolcuyla yapılan uçuşa tandem uçuş denir. Tandem uçuşu sırasında paraşütün sevk ve idaresi ”Tandem pilotu” denilen bu konuda deneyimli bir pilot tarafından yapılır. Diğer kişi ise Tandem pilotunun ön tarafında yolcu pozisyonunda uçar. Pilot ve yolcu uçuşu harnes adı verilen uçuş koltuğunda sürdürür. Harnesler yolcu ve pilota konforlu bir uçuş sunmak için tasarlanmış, son derece modern ve güvenli ekipmanlardır. Tandem uçuş esnasında yolcu, pilot ile rahatlıkla konuşabilir ve fotoğraf çekebilir. Pilot ve yolcu birbirine ”terazi” denilen özel bir aparatla bağlıdır. Pilot paraşütün kolonlarını çekerek paraşütün içine hava doldurup uçuşa hazır hale getirir ve yolcu ile pilot birlikte koşarak havalanırlar. Tandem uçuşu yapmak isteyen yolcuların özel bir eğitime ihtiyaçları yoktur. Sadece Tandem Pilotu tarafından kendilerine verilecek kısa bir kalkış brifing ile uçuşlarını yaparlar. Tandem uçuşu yapabilmek , özel bir eğitim süreci gerektirmediği için uçmak isteyen herkesin Tandem Yamaç Paraşütü ile uçuş keyfini tatmasına imkan tanır.valimanset4WYYI_tepe

valiresim4

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle