Hoşgeldiniz  

Osman Ayık MITT Fuarı’nı ve Rus pazarını değerlendirdi

Semih Köken | 20 Mart 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

 

Osman Ayık MITT Fuarı’nı ve Rus pazarını  değerlendirdi

Osman Ayık MITT Fuarı'nı ve Rus pazarını TBS'ye değerlendirdi

TÜROFED Başkanı Osman AYIK

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, MITT Moskova Fuarı’nda TurizmdeBuSabah’ın sorularını yanıtladı. Rus pazarının Türk turizmi için önemine dikkat çeken Ayık, 2015 yılına ilişkin beklentisini de açıkladı.

NİSAN-MAYIS AYLARINDA GEÇEN SENEKİ HAREKETİ YAKALAYAMAYIZ

Geçtiğimiz yıl “Arap Baharı”nın da etkisiyle Rusya’da ciddi bir büyüme yakaladığımızı hatırlatan Ayık, bu yıl aynı seviyede bir artış görünmediğini kaydetti. Ayık, “Nisan-Mayıs aylarında geçen seneki hareketi yakalayamayacağız gibi görünüyor. Geçen yıl Arap Baharı’nın etkisiyle biz ciddi bir artış sağlamıştık. Bu sene belki o rakamları görmemiz mümkün olmayabilir ama genel anlamda bizim gerçek aralığımız olan dönemde hiçbir sorun olacağını tahmin etmiyoruz. İngilizler için İspanya ne ise aslında Ruslar içinde Türkiye öyle bir Pazar. Bu pazarda biz her zaman iyi olacağız. Gelecekte de iyi olacağız” dedi.

YENİ ÜRÜN KONUMLANDIRMA ZAMANI

Rusya’da elde ettiğimiz başarıları sürdürmek için pazarda yaşanan değişimleri de yakından takip etmek gerektiğinin altını çize Ayık, “Geçen 20 yılın iyi değerlendirmesini yapıp bu pazarda da müşteri profili her geçen yıl gelişiyor ve değişiyor. Belki bu değerlendirmelerin akabinde gelecek dönem için farklı bir ürün konumlandırmasına gitmek gerekebilir. Bu günler bu iş için tam zamanı diyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA VE BDT ÜLKELERİ 300 MİLYONLUK PAZAR

Türkiye’nin Rus pazarında değişmez bir yeri olduğunu ifade eden Ayık, bu ülkedeki potansiyelin çok daha büyük olduğuna dikkat çekti. Ayık, “Rus pazarında değişmez bir yerimiz var ve bu akşamdan sabaha değişecek bir durum değil bu. Rakibimiz gibi görünen Mısır olsun veya pazara yeni girmeye çalışan İspanya, Yunanistan olsun mutlaka bizim payımızdan bir şeyler alıyor gibi görünür ama aynı zamanda bu pazar gelişmeye ve büyümeye çok açık bir pazar. Henüz burada seyahat eden insan sayısı çok az. Çünkü burada sadece Rusya Federasyonu’nda 150 milyonluk bir nüfus var. Diğer bağımsız devletler topluluğunu düşündüğümüzde 300 milyonun üzerinde kitle var” şeklinde konuştu.

“KENDİ İÇİMİZDEKİ REKABET DAHA ÇETİN”

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, diğer ülkelerle olan rekabetten çok ülke içindeki rekabetin daha çetin olduğunu dile getirirken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hızla zenginleşen ve yaşam şartları değişen bir kitle bu. O yüzden bu pazar gelişmeye çok açık olduğu için herkese pay var. Doğru rekabet olacak ama buradaki rekabeti biz daha çok kendi içimizdeki rekabet gibi görüyorum. Türkiye’deki bölgeler arası ve oteller arası rekabet bizim ülkeler arası yaptığımız rekabetten kanımca daha keskin.”

BÜYÜMEYE EN AÇIK PAZAR RUSYA

“Diğer klasikleşmiş pazarlarda potansiyeller hemen hemen donmuş gibi. Büyümeler artık çok hızlı olamıyor. O nedenle büyümeye en açık pazar burası. O yüzden herkes buradan alabileceğinin maksimumunu almaya çalışıyor. Biz TÜROFED olarak en çok önem verdiğimiz fuarlardan birisi MITT. Bizim ana pazarlarımızdan bir tanesi. Nasıl Avrupa ve Orta Avrupa bizim için önemli bir pazarsa aynı şekilde Rusya Federasyonu ve bağımsız devletler topluluğu pazarı bizim için çok önemli.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle