Hoşgeldiniz  

 YEREL SEÇİM  KOKUSU GELİYOR

SEMİH KÖKEN | 04 Temmuz 2018 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye yine seçim atmosferine doğru giriyor. AK Partinin  çıtayı hiç düşürmeden yerel seçimlere sıcak baktığı anlaşılırken bunun olabilmesi için üç partinin MHP , AKP , ve CHP nin 400 vekille anayasa değişikliğine gitmesi gerekiyor.

Yerel yönetimlerde sıkıntı yaşayan Ak Parti nin büyük illerde yaptığı görevden almalarla işin boyutunun farklı olduğu düşünülse de böyle bir riski  nasıl göze alaçağı merakla bekleniyor.

Öyle ki Kadir Topbaş ve Melih Gökçek gibi isimler görevden alınmış ama haklarında hiçbir işlem yapılmaması kafaları karıştırmıştı. Şimdi bu büyük şehirlerde  AK Partinin nasıl bir yol haritası izleyeceği  merak ediliyor.

 

Antalya ya geldiğimizde önümüze farklı bir boyut yine geliyor…

Antalya Büyükşehir Belediyesi hakkında o kadar çok duyum ve bilgi kirliliği varken Menderes Türel e güvenin artarak devam ettiği her platformda göze çarpıyor. Öyle ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ın Antalya ziyaretlerinde bu olay baya bir şekilde öne çıktı. Sayın Türelin açıkladığı projelerin %80 de hayatımıza geçmiş durumdayken Konyaaltı sahil projesi bu olayı taçlandırmış durumda ..

Bunun için AK Partinin Antalya Büyükşehirde bir sıkıntısının olmayacağını düşünüyorum.

Ancak bir çok ilçede oy kaybeden Ak Partinin özellikle Muratpaşa ve Konyaaltında  hep gol yediğini düşünürsek yine bu metropollerde işi zor gibi duruyor, fakat bunlara birde Kepez  eklendi ki sormayın gitsin ..Referandum ve 24 Haziran bariz bir şekilde oy kaybına uğrayan Kepezde  Hakan Tütüncüyle nasıl yol alacağı merakla bekleniyor.

Bunların dışında Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya nın  “sizi vekil yapacağız” diyerek istifa ettirilip sonrada vekil adayı bile yapılmaması 20 yıllık kurt siyasetçiyi Ak Partiden koparma aşamasına getirdiği dile getiriliyor. Yani Ak Partinin bu yerel seçimde çok çalışması gerekiyor.

Dünkü MHP nin basın  toplantısında İl Başkanı Aksoy a o soruyu sordum AK Parti ile yerelde ittifak yaparmısınız diye   o da  beklenen cevapı verdi biz adayımızı kendimiz seçeriz onlarda  destekler  gibi bir cümle sarfetti.

 

Gelelim Kemer Yerel seçimlerine….

Burada olay çok farklı iki dönemdir MHP den seçilerek Kemer Belediye Başkanlığına  oturan Mustafa  Gül   MHP den ihracının hemen ardından CHP ye giriş yaptı ve burada gösterdiği performansla yerini sabitlemeyi bildi. CHP nin Genel Başkanı Kılıçtaroğlu ile olan samimiyeti ve Oğlu İsmail Gül ün CHP den Antalya Milletvekili Adaylığı bunu en güzel örneği idi.  Yani Chp DE BÜTÜN YOLLAR Mustafa Gül e çıkıyor

 

Kemer Ak Parti de ise tek bir isim leke almadan yoluna devam ediyor.

Kemer tarihinde en çok oy alan ve partiyi yıllarca sırtında taşıyan ve arkasından en yakınları (yaman, Şeker , kara,) gibi isimlerin  ihanetleri yüzünden 2014 yerel seçimlerini kaybeden Yusuf Üras tır.Her ne kadar da şaibeyle  , hileyle ,  tabanın istememesiyle   o koltuğa getirilen Minta ya güvenin sıfırında altında olduğu düşünülürse Yusuf Üras ın adı yine ön planda olacak. 100 dolarlık Hasan ın adı anılmazken 24 Haziran seçimlerinde bile oy kullanmaktan çekinen birisinin nasıl olupta hala daha o partiye girip çıktığı merak ediliyor.

 

MHP de ise tek ümit Necati Topaloğlu..

Çünkü Mhp li kesim tarafından her zaman desteklenen ve büyük bir teveccüh kazanan Topaloğlu nun CHP  de önünün kapalı olması  onu Mhp  ye çeker mi bilinmez ama Topaloğlu nun toplumdaki karşılığının büyük olduğu da kesindir.

 

Yani sizin anlayacağınız  Kemerde  yerel seçimler yine büyük bir heyecan ve çekişmeyle geçmesi bekleniyor. Ne diyelim iş bilenin kılıç kuşananın….

 

Dedik ya işimizin başındayız …

Bana Kemer bir daha giremez diyenler  önce küfür edip sonra o tükürdüğünüz lafları nasıl yediğinize bir bakın hele …. Zor duruma düşenlere Tefeci bulmakla , sabahlara kadar kumar oynamakla ,  eşe dostta karı kız bulmak konularında nam yapanlar önce  gidin bir gusül abdest alın diyeceğim  ama Allah korkusu olmayanlardan bunu istemek bile olmaz  ama neyse yakında selasını duyarız inşallah…

 

Ayışığı nın tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle