Hoşgeldiniz  

TEFECİLİK

SEMİH KÖKEN | 12 Şubat 2015 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Türk Halk müziğimizin usta ismi Merhum Neşet Ertaş ne güzelde bestelemiş “KAR YAĞAR KAR ÜSTÜNE” bizimkide öyle bir durum oldu.Yaklaşık 20 gündür Babamın Hastalığı ile uğraşırken çok sevdiğim onu kendime örnek aldığım Merhum Amcamın vefatıyla büyük bir dram yaşadım.Bu süre zarfında yanında olan telefonla mesajla taziyelerini ileten tüm dost ve arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Biraz Kemer gündeminden uzak kaldım ama geldiği zaman dertler arka arkaya geliyor. Hayatın bir cilvesi diyerek  yine yolumuza devam ediyoruz.

Bu arada malum kemerin   bittik bir dönem geçirmesi ve  sezonunda parlak olmayacağına dair haberlerin çıkması yüzünden kemer sanki bir ölüm sessizliğine büründü.

Hiç alışık olmadığımız  görüntüler  Atatürk caddesi ve liman caddesinde kendini gösterirken  ortalık devren ve kiralık dükkan tabelalarından geçilmiyor.

Seçim beyannamelerinden 12 ay turizm sezonu vaad edenlerin  bu vaadlerinin  ne kadar boş olduğunu gören kemer esnafı artık bu yıl tam bir can çekişme dönemine girmiş ve by Pass larla  hayatta kalma  mücadelesi vermeye devam ediyor.

Bu işin görünen kısmı …

Birde görünmeyen kısmı var  kı bunu yazmak için epey bir süre bekledim…

Çünkü bu kangren yıllardır kemerde  sessiz ve derinden devam ediyor.

Ne bu olay derseniz.. Tek ve iğrenç bir adı var…

TEFECİLİK……

Evet tefecilik …“Tefecilik suçu” Türk Hukukunda ilk olarak 2279 sayılı “Ödünç Para Verme İşleri Kanunu”nun 17. maddesinde düzenlenmiş olup söz konusu hüküm 5237 sayılı “Türk Ceza Kanunu (TCK)”nun yürürlüğe girmesine kadar uygulanmıştır.

Bu dönemde, özellikle “Ödünç Para Verme İşleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (90 sayılı KHK)”nin bağlayıcı olan tanımlarının gözetilmesi nedeniyle kendi içinde tutarlı ve yol gösterici içtihatlar ortaya çıkmış; bu sayede, anılan suçun uygulanmasında ciddi bir sorun yaşanmamıştır. Oysa TCK’nin 241. maddesinde yeniden vazedilen suçun yorumlanmasında, 90 sayılı KHK’nin uygulanabilirliğinin kalmadığı tezine dayanılması nedeniyle -tefecilik meslek edinilmiş olsun veya olmasın- kişiler arasında gerçekleşen adi veya ticari her türlü para ödüncü sözleşmesinin suç olarak kabul edilmesine yol açan, adil ve hukuki olmayan bir durum ortaya çıkmıştır.

Kaldi ki dinende haram olan bu olay artık bir takım  Oto galeri  adı altında kapısında tek aracı bile olmayanlar  Kemerde legal hale gelmiş bir çok  insanın ocağına ateş düşürmüştür.Bunu derken tüm oto galericileri hedef almak istemem Çünkü ilçemizde bu işi adam gibi yapanları gözardı edemeyiz. lafım diğerlerine  ama bunu  yapanlar kendilerini  çok iyi bildikleri için şimdilik bunları Türk Polisine ve Yargıya  havale etmekle kendi görevimizi yerine getirelim istedim..

Çünkü bu olay artık o kadar büyük boyutlara ulaşmış ki Kemeri altın yumurtlayan  bir pazar olarak gören tefecilerin bir bir arttığını  her geçen gün görmekteyiz.Ne diyelim Allahlarından bulsunlar…

 

Birazda   Kemerde yaşanan yıkım olaylarından bahsetmek istiyorum. Geçenlerde de yazdım bütün bunların  müsessebbibi Necati Hocadır  diye. Beldibin den  ismi saklı bir esnaf arkadaşımız  beni arayarak  Hocanın bu  kötü niyetine şahit olduğunu bu yıkım kararlarını geçtiğimiz sene Esnaflara göndermediğine Kendisinin ısrarı üzerine Beldibin den uzak dur dediğini duyunca tüylerim ürperdi.

Geçen gün Belediyenin önünde isyan eden esnaflarımızı görünce biran kendime onların yerine koydum.Ne kadar zor bir durum..Allah kimseyi düşürmesin ama gerçekten büyük bir olay bu …

Ancak gemisini yüzdüren kaptan misali emsali olan bir çok yerin mahkeme kararları olmasına rağmen  yönetimdeki belediyenin ayrım yapması çok yanlış ve bir o kadar da veballi bir durumdur.

Kaçak sa yıkılması gerekiyorsa tabik ki  yıkılsın ona karşı değilim ama içindekileri de düşünmek lazım Dün Babamın yerini yıkarım diyenlerin  ahbap çavuş ilişkileri ile bu tip adam kayırma çabalarının olması Kemer için bir utanç kaynağıdır.

Kaldiki sezonun zaten kötü geçmesine kesin gözüyle bakılırken birde  bunun üstüne insanların   ekmekleriyle oynamak  hakkıkaten  çok üzücü bir durumdur

İntikam ve hırs boyutuyla düşünüldüğünde  bu tip  işlerin belli bir toleransla  yapılması uygunken  bu durumdan bile rant elde etmeye çalışmak gerçekten çok yazık bir olaydır. Umarım bu yıkımların hüsniyet çerçevesi içinde  yapılması Kemer için büyük bir fayda sağlayacaktır.

Ayışığının tüm karanlıkları aydınlatmasa dileyiğle.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle