Hoşgeldiniz  

PEK YAMAN BUNLAR PEK YAMAN

SEMİH KÖKEN | 06 Eylül 2018 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

30 Ağustos Zafer Bayramının ardından turizm Kemer’de tüm hızıyla devam ediyor. Dolar ve eurodaki artış turizme fazla yansımasa da bunun yansımalarını ilerleyen günlerde göreceğimizden eminim. Fakat şöyle bir durum var ki ilk defa Kemer bu kadar doluluk oranlarını yakaladı ve bu şekilde güzel gidiyor. Çarşı esnafı bu işi biraz daha tölere etmese de marketler olsun diğer eğlence sektörü, plajlar hallerinden gayet memnun.
Fakat memnun olmayan bir takım kesim de var. Bunlar Ak Partili Belediye Meclis üyeleri. Önceki gün yapılan Kemer Belediye Meclis toplantısında her şeyi muhalefet şerri koyan iki tane donkişot vardı. Bir tanesi malum FETÖ’den yargılanan Yunus Nergis kardeşim, diğeri de kocasıyla birçok olaya adı karışan Emine Canik’di.
Belediye Başkanı geçtiğimiz sene Kuzdere için borçlanma yetkisi aldığında, bu iki insan şerh koymuşlardı. O geçen zaman süresinde teknik olarak Çamyuva Mahallesi yazıldığı için Kuzdere mahallesinin ihale yapılması ertelenmişti. Vay efendim bunu böyle yaptınız şunu şöyle yaptınız diyenlere, Mustafa Gül’ü tebrik etmek lazım, hakikaten büyük sabır gösterdi. Yunus Nergis kendi suçu kabahatini düşünmeden hala; daha tüy bitmemiş yetimin hakkı var, şu var bu var diyerek Mustafa Gül’e saldırdı. Allahtan ki Mustafa Gül fazla bir karşılık vermedi ve oylamayı geçerek bu olayı kapattı. Benim kafam şuna takıldı. Kemer Belediye Meclis Üyelerinde Ak Partiden 5-6 kişi var. Bunların hiçbir tanesi konuşmayıp sadece ikisi konuşuyor. Birisi Emine Canik, birisi Yunus Nergis. Başkan da sordu bunlara “Ya ne zaman proje getirdiniz de yapmadık? Ne zaman bize önerge verdiniz de önergenizi kabul etmedik.” dedi ve bu ikisinden de ses çıkmadı. Fakat her ne hikmetse bu iki vatandaş başta Sabah Akdeniz gazetesi olmak üzere Kemer’deki bir yerel gazete üzerinden Mustafa Gül’e saldırmaya devam ediyor. E tabiki saldıracaklar çünkü yaklaşık altı ay sonra yerel seçimler geliyor. Yerel seçimlerde kendilerine koltuk kapmak isteyeceklerdir. Fakat ben bu iki meclis üyesi arkadaşımızda da suç bulmuyorum. Bunların en büyük müsebbibi bunları Kemer Meclis Üyeliğine getiren Yusuf Uras’dır. Yusuf Uras böyle sivri isimleri Kemer’in başına musallat etmiştir. O yüzden kendisini acaba Ak partili toplum nasıl değerlendirir, bilmiyorum. Yerel seçim demişken yerel seçimin genç taze kanı Rahman Şeker’den bahsetmek istiyorum. Rahman Şeker, geçtiğimiz ay gazetelere ilanlar verdi. Kendisini kısaca tanıttı. Geçtiğimiz günlerde de bir el broşürüyle, Kemer’de çok tavsip gören bir vatandaşın hazırladığı el broşürüyle, kendini tanıtmaya kalktı. Yani bu iş broşürlerle cenazeye gitmekle, düğüne gitmekle oluyor olsaydı, Turan Hoca zaten her yıl belediye başkanı seçilirdi diye düşünüyorum. O yüzden Rahman Şeker’in olaylara biraz daha birebir yaklaşmasını tavsiye ediyorum.
Öte yandan Ak Parti’de kazan kaynamaya devam ediyor. 5-6 tane aday adayı ismi zikrediliyor. Tabi bunların hangisi olur hangisi olmaz bilmiyoruz ama şu anda gözüken ivme iki kişiden yana. Ve işin enteresan tarafında Ak parti inşallah bu sene geçtiğimiz senelerde olduğu gibi son üç ay kala değil en azından altı ay yedi ay kala adayını açıklarsa hakikaten Antalya ve çevresinde değişik sonuçlar alabilirler. Fakat bunu değerlendirirken de Kemer’deki dengeleri göz önünde tutmak lazım. Nedir bu dengeler derseniz, Mustafa Gül gerçeği var. Mustafa Gül’ün altında Necati Hoca’nın Mustafa Gül’le iş birliği yapıp aynı partiden Belediye Başkan Yardımcılığına çıkma olayı var. Ki o zamanda bu yerel seçimlerin sonucunun neler olacağını herkes az çok tahmin edebiliyor. Ak Parti’nin bu iş için çok çalışması gerekiyor. Teşkilatların çok çalışması gerekiyor. Kemer’deki, Ak Parti teşkilatlarındaki küskünlük oranlarını biliyoruz. Bunlarla ilgili en ufak bir gelişim yok. Şu anki Ak Parti İlçe yönetimi bu küskünleri yok sayıyor. Çünkü o küskünler çok şey biliyor, çok şey konuşuyor. Bunları değerlendirmek gerekiyor. Tabiki Büyükşehir’in buradaki önemi çok büyük. Liman caddesi gerçekten Antalya Büyükşehir Belediyesi için vizyon proje oldu. Fakat bunun yanında Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufundaki bazı işletmelere giriş çıkışların fütursuz yapılması, Ak Partilileri üzüyor. Nitekim bunlardan bir tanesi de eski İlçe Başkanı Zafer Yaman’ın kardeşi Ali Yaman’ın ASAD’da işe başlatılması. Bu vatandaşın ihtiyacı olduğu mutlaka işe girmesi gerektiği dile getirildi. Girmezse şöyle olur girmezse böyle olur gibi laflarla en sonunda Zafer Yaman yaman olduğunu gösterdi ve kardeşini işe aldırdı. Bakalım bekleyip görelim bu işin arkasından neler çıkacak bunu da ilerleyen zamanlarda yazarız.
Ayışığının tüm karanlıkları aydınlatması
dileyiğle

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle