Hoşgeldiniz  

2016 HADİ DE GET ARTIKKK

SEMİH KÖKEN | 31 Aralık 2016 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

2016 yılı kötülüklerin yılı olarak kalacak hafızalarımızda.. Acı, hüzün, öfke, kızgınlıklarla uğurluyoruz 2016’yı. Birçok unutulmayacak olaya şahitlik ettik. Gaziantep’te, Bursa’da, İstanbul’da, Diyarbakır’da, Ankara’da, Kayseri’de ve birçok farklı şehirde şehitler verdik.
Askeri, sivili, genci, yaşlısı kısacası masum vatandaşlarımızı bu hain saldırılar sonucunda ebediyete uğurladık.
Belki de en unutamadığımız gecelerden birini 15 Temmuz’da yaşadık. Askeri darbe girişimine kalkışan güruhlara karşı milletçe direndik.
Yüzlerce şehit, binlerce gazi verdik. Günlerce meydanlarda nöbet tuttuk.
Aynı zamanda bugünde dahil Türk Silahlı Kuvvetleri Cerablus’ta ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunu başarılı bir şekilde sürdürüyor.
2016’yı uğurlarken topraklarımızda terör, Ortadoğu’da ise kan ve gözyaşı akmaya devam ediyor.
Her gün telefonlarımızın ekranına düşen son dakika haberlerini görüyor, okuyoruz.
Bunlardan yola çıkarak içeride ve dışarıda hareketli bir yıl olduğunu söylememiz mümkün.
Hüzünlüyüz, öfkeliyiz, kızgınız… Ancak umutsuz değiliz. Her ne olursa olsun umudumuzu muhafaza etmemiz gerekir.
Bir taraftan ülkemizin/coğrafyamızın dört bir yanında askeri, siyası, kültürel gibi pek çok alanda mücadele verilirken; bir taraftan da kalkınma adına ciddi hamleler yapılıyor.
Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü, Avrasya ve Ilgaz Tüneli büyük çaptaki yatırımlar son yılların en önemli projeleri.
AKOM, İtfaiye, spor ve sosyal tesisler, eğitim ve altyapı alanlarında yeni projeler 2016’da hayata geçirildi.
2016 yılı halkımız ve ülkemiz açısından kap kara bir yıl olmuştur.Çok acı çektik Çok canlarımız gitti.
En önemli olay kuşkusuz CIA destekli,gerici “ılımlı İslam” projesinin 15 Temmuz karanlık darbe girişimidir.Ülkemizin Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana yaşadığı en büyük tehlike atlatıl-mıştır. Ancak tehlikenin geçtiğini ve bittiğini söylemek mümkün görülemiyor.
Ülkemiz yine dış destekli PKK terörüne ve İŞİD terörünü onlarca yavrusunu genç yaşta şehit vermiştir.Terör ülkemizi sarmış sarmalamış durumdadır.
Arap Baharı adı altında dünyaya ve ülkemize yutturulmaya çalışılan BOP projesi,İslam ülkelerine, Ortadoğu ülkelerine ve ülkemize barış değil kan ve terör getirmiştir.Irak ve Suriye de yaşananlar ülkemizi de doğrudan ve yakınen ilgilendirmektedir.
2016 yılı ülkemiz açısından iç ve dış terörün ,savaş çığlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir yıl olmuştur.
Döviz kurlarında yaşanan hareketlenme ve doların yıl başında 3.00.TL nin altında iken 3.50 yi aşması ülkemiz dış borcunun milyonlarca dolar daha artmasına neden olmuştur.Bunun karşısında halkın alım gücü düşmüş ve halk fakirleşmiştir.
Kapanan işyerleri,işsiz kalan insan sayısı her geçen gün artmaktadır.Turizm dibe vurmuştur. Kısaca 2016 yılı ekonomik açıdan bir çöküş yılı olmuştur.
Ülkemiz 2015 yılında Rusya ile yaşadığı krizi aşmaya çabalarken,ABD ve AB ile ciddi krizler baş göstermiştir.barış içinde olduğumuz komşu ülke neredeyse kalmamıştır.
İç politika ve dış politika iflas halindedir.Kuşkusuz dış güçlerin ve emperyalizmin ülkemize yoğun bir saldırısı söz konusudur.Ancak ülkemiz buna karşı gerekli önlemleri almış değildir. Örneğin dışa karşı dayanışma içinde olmamız gerekirken siyasal alanda derin bir bölünme yaşar hale geldik.
Bu sorunlar derin bir açmazdır.
İç ve dış açmazlardan kurtulmamızın tek bir seçeneği vardır. Tam demokrasi,dışlamadan herkesle dayanışma ve Atatürk ilkelerine sıkı sıkı sarılma..Umarım 2017 yılı bu umudun yeşerdiği bir yıl olur.
Ayışığının tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle