Hoşgeldiniz  

Rus basınındaki haber ve yorumlara göre uçuşlar haziranda da açılmayabilir

Semih Köken | 20 Nisan 2021 | Turizm A- A+


Rusya’nın Türkiye’ye koyduğu uçuş yasağının 1 Haziran’dan sonra da devam edeceğine ilişkin yorumlar yapılıyor.

Rus basınında bu yönde haberler çıkıyor, yorumlar yapılıyor.

Haberlerde yasağa neden olarak gösterilen artan vaka sayısının 1 Haziran tarihine kadar düşmeyeceğine ilişkin biliminsanlarının değerlendirmelerine yer verilirken, yorumlarda ise bu iddia Türkiye’nin izlediği politikasında ısrar etmesine dayandırılıyor.

İzvestiya’daki haber

İzvestiya’da yeran haberde görüşülen siyasiler ve sektör mensuplarının çoğunun şu anki tabloyla, Türkiye uçuşlarını 1 Haziran’dan sonra kalkacağını düşünmenin “gerçekçi olmadığı” görüşünde olduğu belirtiliyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği Birinci Başkan Yardımcısı Vladimir Kantoroviç, “Deneyimlerimize dayanarak, normalleşme için vakanın yarıya düşmesi gerektiğini biliyoruz, ancak bu kadar hızlı düşmeyeceğini görüyoruz” diyor.

Sürecin kronolojisi

Konuyla ilgili olarak Turprom sitesindeki haberde kapanmaya giden sürecin kronolojisi aktarılarak şöyle deniyor:

Geçen Pazartesi günü Başbakan Mişustin, Golikova ve Popova’ya Türkiye’den‘ya yenivirüs vakaların girişini önlemek için önlemler geliştirme talimatı verdi,

  • Hafta boyunca Rospotrebnadzor ve çeşitli uzman ve milletvekillerinin açıklamaları düzenli olarak Türkiye’dekivirüsün ölçek dışı olduğu ve orada dinlenmenin tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Tüm bu ifadeler, yönün kapanması için bilgi hazırlığı olarak düşünülebilir,
  • Cuma günü: İçeriden sızan bilgilere göre, özellikle Mishustin’in emri Cuma günü tam zamanında yerine getirileceği için, herkeslar Kurulu toplantısında Türkiye hakkında karar bekliyordu. Ancak resmi açıklama yapılmadı. Putin aynı gün‘ı aradı;
  • Cumartesi günü Türk Sivil İdaresi,‘nın yasaklarla ilgili hiçbir kararı olmadığını belirten bir tweet yayınladı; ancak Zelenski Cumartesi günü Türkiye’ye gitti ve ile görüştü, Görüşmeden sonra yaptığı açıklamada Kırım’ın ilhakını kabul etmediklerini ve‘ya silah tedarik etmeye devam edeceklerini söyledi
  • Pazar günü Lavrov, Türkiye’yi bu tür Rus karşıtı açıklamalarının yanıtsız kalmayacağını söyledi.
  • Pazartesi günü Lavrov, Türkiye’nindeki rakiplerinden Kahire’ye gitti ve burada Antalya’nın ana rakipleri olan Hurghada ve Sharm el-Sheikh’e‘dan direkt uçuşların yakın zamanda açılacağını vaat etti.
  • Pazartesi günü, Türkiye’nin ve dışişleriları,nın hava trafiğini kapatmaması için müzakerelerde bulunmak üzere acilen‘ya geldi. Ancak müzakereler başarısız oldu ve Pazartesi gecesi Türkiye uçuşlarını kapattı.

Bundan sonra ne olabilir 

Yakın zamanda Türkiyeının açıkladığı gibi Türkiye erken mi açılacak, tam zamanında mı yoksa daha sonra mı açılacak? Ya da belki gibi belirsiz bir süre için kapalı bırakacaklar?

Peskov’un açıklamalarının satır araları

Bunu anlamak için Türk liderliğinin Rusinin ülkelerine kapatılmasına tepkisini dikkatle gözlemlemek gerekiyor.

Bu arada Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov 16 Nisan Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, mevcut durum hakkında şu yorumu yaptı:

“Türkiye’nin Kırım hakkındaki açıklamaları, ciddi anlaşmazlıklar yaşadığımız konular kategorisine giriyor. tarafıyla zor bir şekilde çözülemezler, ancak tutarlı çizgimizin, Türk ortaklarımızı Kırım konusunda mevcut durumlarının tamamen yanlış olduğuna ikna etmemize izin vereceğini umuyoruz. ”

Dolayısıyla satır aralarını okursanız, “tutarlı çizgimiz Türk ortaklarımızı ikna etmemizi sağlayacak” sözü yaz için Türkiye’ye yasağının uzatılması anlamına gelebilir.

Dolayısıyla Türkiye’nin ne zaman açılacağını anlamak için olayları ve politikacıların açıklamalarını dikkatle izlemek gerekiyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle