Hoşgeldiniz  

Bakan Ersoy’un şirketi Bodrum Hilton Türkbükü’nü satın aldı

Semih Köken | 27 Kasım 2020 | Turizm A- A+

Bakan Ersoy’un şirketi Bodrum Hilton Türkbükü’nü satın aldı

 


Kültür veı Mehmet‘un sahibi olduğu Otelcilik, Türkbükü’nü satındı.

Azerbaycan merkezli ISR Holding’in bir şirketi olan ISR’i satınan şirket, böylelikle Türkbükü’nün de yeni sahibi oldu.

Dünya Gazetesi’den Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın haberine göre Rekabet Kurumu’na satınmaya yönelik yapılan başvurudan izin de çıktı. Rekabet Kurumu son toplantısında ISR İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.’nin tek kontrolünün Otelcilik tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Merkezi Antalya’da olan Otelcilik bu satınmayla birlikte otel sayısını üçe çıkardı. Halen Voyage Otel ve Max Royal Kemer otelleriyle hizmet veren şirket,‘la‘u da faaliyetanına eklemiş oldu.

Azeri işadamı İskender Khalilov, İber Princess adıyla faaliyet gösteren oteli 2011 yılındaarak olarak hizmete açmıştı. Azerbaycan’da Bakü ve Park By Radison Blu otellerinin sahibi olan holding, Türkiye’de tek bir otelle faaliyet gösteriyordu

Bakan Ersoy 2021 hedefini açıkladı: Yüzde 100 büyüme 30 milyon turist

 


Kültür veı Mehmet, 2021 yılı için hedeflerini açıkladı.

Bakan, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)’un online ortamda düzenlediği 10. Uluslararası Resort Kongresin’e telekonferans ile katılarak yaptığı konuşmada Türkiye’nin rakiplere ve dünya ortalamasına görede daha az kaylba uğradığını belirterek “2021 yılı için minimum hedef yüzde 100 büyüme, yani 30 milyonluk bir yolcu sayısı olmalıdır” dedi.

Bakan konuşmasında, 10 milyar TL olan Garanti Fonu (KGF)’nin henüz 3,5 milyarının kullanıldığı, kullanma limit ve şekillerinin de genişletildiği ve gerektiğinde 20 milyar TL’ye çıkarılacağını söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle