Hoşgeldiniz  

Anex Tour büyümesini sürdürecek

Semih Köken | 27 Kasım 2020 | Turizm A- A+

Anex Tour büyümesini sürdürecek

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, 2021 yılı turizminin BDT ülkeleri için iyi olacağını ama Avrupa’dan çok fazla umutlu olmadıklarını söyledi.

Anex Tour büyümesini sürdürecek
Neşet Koçkar 10. Uluslararası Turizm Online Kongresinde yaptığı konuşmada, 2016 yılında büyük bir kriz yaşadıklarını, ‘daha beteri olmaz’ dediklerini belirterek, ”2020 yılı başında  tüm zamanların en iyi yılı olacaktı. Ama beklenmedik sert bir şekilde her şey alt üstü oldu. Daha önce de büyük kriz yaşamıştık ama böyle bir krizi hiç kimse beklemiyordu. Günlük yaşadık. 1 Temmuzda Ukrayna, Ağustos’ta da Rusya açıldı. Ukrayna’da çok güzel bir gelişler oldu Rusya’da da aynısını bekliyorduk ama hayal kırıklığı yaşadık. Rusya’da hiç kimse sınıların ne zaman açılacağını bilemediği için iç pazara yöneldi ve iç pazarda oteller 10 kata kadar fiyat arttırdı” dedi.

Rusya hayal kırıklığı oldu

Pandemi döneminde Ukrayna  pazarında büyük artış olduğunu ama Rusya’da bunun olmadığını vurgulayan Neşet Koçkar, ”Rusya’da sınırlar tam olarak açılmadı. Rusya 5 şehiri Cumhurbaşkanımızın isteği ile açtı ama bu yeterli olmadı. Ruslar sınırların 1 Ağustosta açılacağını bilseydi oturup beklerlerdi. İç pazarda tatil yapmazdı. Bu yıl 2-3 gün kalaya kadar hiçkimse tatil satın almadı. 2021 yılında herhangi bir kapanma olmazsa rekor kırabiliriz. Rusya ve BDT pazarı için bunu bekleyebliriz. Çünkü Rusya’da kendi sahillerinde tatil yapmak isteyenler büyük paralar ödemek zorunda kaldı” diye konuştu.

Koçkar, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ama ne olacağını hiç birimizin bilmediğini, Doğayı bugüne kadar çok hırpaladığımızı ve hırpalamaya devam ettiğimizi ifade etti.

Geleceğimiz turizm

”Extra bir şey olmazsa 2021 yılı beklentileri çok çok yüksek” diyen Koçkar, ”Buna göre hazırlanmak gerekiyor. Her ne kdar devlet ve bankalar ciddi destekler verse de küçük işletmeler çok zoruma düştü. Küçük işletmeler olmazsa büyük işletmeler ayakta kalamaz. Bizim pğetrolümüz, gazımız yok ama denizimiz, güneşimiz var. Buna sahip çıkmamız lazım. Bizim geleceğimiz turizm. Ben Dünyanın heryerinde bir turizmciyim. Kalite fiyat açısından bizimle hiç bir ülke başedemez. her türlü olumsuzluğa göre hazırlıklı olmalıyız. Ancak her şey güzel olacakmış gibi de hazırlı olmalıyız” şeklinde konuştu.

Rusya’dan alınan reaksiyon Avrupa’dan alınamadı

Avrupa’da turizm açısından pandemi öncesi çok iyi gittiğine dikkat çeken Neşet Koçkar, şunları söyledi:

”Avrupa’da pandemi öncesi sayılar çok iyidi. Ama pandemi sırasında Rusya’dan aldığımız reaksiyonu Avrupa’dan alamadık. Rusya’da devlet Avrupa’daki kadar ciddi yardımda olmamasına çok fazla sorun yok. Ama Avrupa’da pandemi sırasında yapılan büyük yardımlar nedeniyle durum daha farklı olacak. pandemi sonrası Avrupa’da inanılmaz bir işsizlik artacak. Avrupa’dan 2021 yılından çok fazla umutlu olmamamız lazım.

Anex tour olarak büyümeye devam edeceğiz. Dünya turizminde bugüne kadar söz sahibi olmamız bizlerin kaybıdır. Biz kendi adımıza bundan sonra bunu yapmayacağız. Hep beraber büyüyeceğiz.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle