Hoşgeldiniz  

Mete Vardar: 2021’i İç Pazar Yılı İlan Edelim !

Semih Köken | 27 Kasım 2020 | Turizm A- A+

Mete Vardar: 2021’i İç Pazar Yılı İlan Edelim !

10. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne katılanların konuşmaları

 


Bakan: Tur operatörleri bu yıl ön ödeme yapamayacak

Kültür veı Mehmet, küreselde yüze 80 daralma olduğunu, bu yılın 15 milyon turist 11 milyar dolar geliriyle kapatılacağını söyledi.

Bakan Şunları söyledi: 10 milyar liralık destek paketi hazırladık. Şu ana kadar 3,5 milyar lirası kullanılmış hala orada bir bakiye var. Hm kullanım limiti seçeneklerini çoğalttık hem de kullanım şeklini değiştirdik KGFlerinin.yi belli bir sürede kullanmak zorunda değilsiniz. Bununla ilgili çalışmayı Bankalar Birliği ile yaptığımız çalışmada tamamladık. İhtiyaç halinde bu miktar 20 milyara kadar .ıkacak. Bu kış zor geçecek çünkü tur operatörlü erken rezervasyon ödemelerini yapamayacak.

‘’KDV desteği sezon başlayana kadar uzatılacak’’

KÇÖ yıl sonuna kadar devam edecek. Aynı zamanda yıl sonuna kadar geçerli olan KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi uygulamasının da sezon başlayana kadar uzatılması konusunda Hazinelığımızla anlaştık. İhtiyaç haşinde yeni destek paketlerini de hayata geçireceğiz.

Çavuşoğlu:, diplomasinin önemli başlıklarından biri haline geldi

“Toplantılar Antalya’da yapıyoruz diye tepki görüyoruz

Diplomaside attığımız bütün adımlardain gelişimini de düşünerek adım atıyoruz. Her toplantıyı Antalya’da yapıyoruz diye tepki görüyoruz ama bunu yapmamızın nedeni Antalyalı olduğumuz için değil Antalya’nın bir marka olmasından dolayıdır. Artık ve tanıtma konusunu daha geniş bir perspektifte yürütüyoruz.

2020 yılında salgın nedeniyle eşi benzeri görülmemiş bir sınama ile karşı karşıyayız. Biz ülke olarak içimize kapanmadık. Sağlık ve ekonomianında gece gündüz çalıştık ve çalışıyoruz. Şüphesiz salgının etkilerinin görüldüğü en önemlian oldu.i canlandırmak için bir dizi tedbirleri yürürlüğe koyduk.

Neşet Koçkar/Anex: ‘’Karamsar olmayalım ama…’’

2021 ile ilgili öngörüm herhangi bir sınır kapatma olmazsa sayı olarak rekor kırabiliriz. Bunu Avrupa için söyleyemiyorum. BDT pazarında rekor kırabiliriz. Fakat biz şu an pandemi sağlık konuşuyoruz. İşin psikolojisi var. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne olacağını bilmiyoruz. Karamsar olmak istemiyorum. Doğayı o kadar çok hırpaladık ki Covid bitecek buna benzer virüslerle karşılaşmaya devam edeceğiz. Bu belki doğanın bir yardım çığlığıdır.

‘’2021 beklentilerden daha iyi olabilir’’

Misafirler pek otellere geldikten sonraışkanlıkları değişmedi ve değişmeyecek. Türkiye’ye karşı ilgi ortada. 2021 bir sıkıntı yaşamazsak beklentilerin üzerinde geçebilir. Buna göre de hazırlanmalıyız. Her ne kadar devlet ciddi destekler verse de burada temel konu küçük işletmelerin çok zorda olduğunu unutmamak lazım. Küçük işletmeler olmazsa büyük işletmeler de ayakta kalamaz. KGF var ama burada bankalar çok gönüllü değil.

Bizim geleceğimizdir. Öylesine bir memnuniyet yarattık ki kalite ve fiyatı yan yana koyduğunuz zaman rakibimiz yok. Cesur davranmak lazım. Türk tur operatörleri gereğinden fazla cesur. Karamsarlığa düşmeden mantık ve bilimden ayrılmadan geleceğe hazırlanmalıyız.

‘’Avrupa için iyimser değilim’’

Avrupa’da çok iyimser olmamak lazım.’da devlet bir Avrupa’daki gibi ciddi destekler vermedi. Bu destekler bitecek. İşsizlik artacak. Bunun sonuçlarını da göreceğiz. AB turisti kendi içinde tutmaya çalışacak. Avrupa pazarından çok umutlu olmamak lazım.”

Büyümeye devam edeceğiz’’

Anex Tour olarak bundan sonra organik olarak büyümeye devam edeceğiz. Dünyainde bu zamana kadar söz sahibi olmamamız bizim bir ayıbımızdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyümeye devam edeceğiz ama kontrollü büyüyeceğiz.

Mete Vardar: 2021’i İç Pazar Yılı İlan Edelim !

Mete Vardar: 2021’i İç Pazar Yılı İlan Edelim !

 Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 2021 yılının “İç Pazar Yılı” ilan edelim” sözüyle gündeme damga vurdu. Vardar “Şu an erken rezervasyon dönemini başlattık. Gelin 2021 yılını iç pazar yılı ilan edelim”diyerek sektöre seslendi.

vardar

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar

2020 yılında bir mucizeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Mete Vardar, “Rekabet koşullarında bir takım olumsuzluklarla karşılaştık. Bu durum hala devam ediyor . Zorluklarda yeni başlıyor. Şimdi erken rezervasyon dönemini başlattık.” Dedi ve 2021’i gelin iç pazar yılı ilan edelim.” dedi

Haksız Rekabet Oluşuyor

İç pazarın her zaman önemli olduğunu vurguladı. Vardar, “İç pazar sadece kriz dönemlerinde değil, her zaman önemli bir Pazar. İç pazar hep önemli deniyor, ama uygulamada bunu göremiyoruz. Avrupa pazardaki fiyat politikamızı iç pazarda da uygulamayı geçirmeliyiz. Yurt dışından gelen Hans ile yurt içindeki Mehmet aynı oranda mı kazanıyor. Burada bir haksız rekabet oluyor. Herkes taşın altına elini sokmalı. Bu durum değişmeli” dedi.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye turizminin 2021 yılında yüzde 100 büyüyeceğini  ifade ederek 30-31 milyon turist ulaşmayı hedeflerini söyledi.

 

Fox TV’deki Çalar Saat programının konuğu idi. Bakan Ersoy, ‘’Sağlık Turizm Sertifikası’’ sayesinde Türkiye’nin 2020’yi en az hasarla atlattığını ifade etti.

11 Milyar Dolarla Kapatıyoruz

2021 yılında yüzde 100 artışla 30-31 milyona ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Ersoy, aşılamanın ocak, şubat gibi tamamlanacağını ön gördüğünü söyledi. 2021 sezonun 2020 yılında daha iyi olacağını ifade etti.  Türkiye’nin rakiplerine karşın 15 milyon turist ve 11 Milyar Dolar turizm geliri ile kapatıyoruz dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle